DD2 på Håsken

Hei alle sammen.

Igjen har vi deltatt med DD2. Denne gangen var det på Håsken i Andebu ved Tønsberg. Kun DD2 karter i Production og vi klarte å stille 6 karter.

Stor spenning var knyttet til Soheil Akbaris gjesteopptreden i klassen. Han klarte ikke å holde seg borte fra løpet på Kongsberg forrige helg, og kom for å se på og «lettantennelig» som han er i DD2 sammenheng, så han en anledning til å delta på ett løp i år, da neste løp skulle være på Håsken, han hjemmebane. Soheil ringer sporenstreks til Thomas Jørgensen og avtale lån av Thomas sin nye BirelArt DD2. Drar til Fredrikstad og henter karten, samt gjør visse endringer, bl.a. monterer nytt sete, da han jo er «litt» større enn Thomas. Sporty gjort av Thomas, og sporty gjort av Soheil som jo har trukket seg fra kjøring p.g.a. en yrkesskade i hånden.

I løpet stilte selvsagt Ingvild Liseth, vinner av løpene så langt i år, samt Torstein Balto, hjemmehåpet på Håsken som har logget over 30 timer i Per Rasmussens BirelArt i år. Daniel Mikkelrud var der og fra Bergen kom Petter Rongved, den eneste som vel har slått Ingvild i et heat i år.

Sist, men ikke minst, stilte Morten Randar i nytt løp, også for ham er Håsken en slags hjemmebane, da han opprinnelig er fra Tønsberg. Morten hadde ikke fått trent noe, da han jo fikk problemer med ribbena på Varna i Landsmesterskapet på Varna, Veldig sporty å stille opp, og vi er veldig takknemlig for det. Morten stiller med RM1 og har dermed ikke de mulighetene som de andre har med de nye DD2 Evo motorene, og ikke minst chassisene. Det spørs om vi ikke må få lånt Morten en ny kart til året, slik at han kan få ut sitt fulle potensial, det samme gjelder vel Torill!

I første heat hadde Soheil en kanonstart og var raskt oppe på en tredjeplass, da Torstein ballet det til for seg selv og kom ut som nummer 5. Soheil falt etter hvert litt bakover og hadde en herlig fight med Petter. Petter er utrolig god til å kjøre, men sliter  med 15 kg overvekt, og fighten med ham var nok dagens «høydare» for Soheil. Jeg som kjenner Soheil så at det var ren skjær adrenalin som drev ham, ikke bare i første heat, men også i de 2 siste. Han kjørte med store smerter i hånden.

Tilslutt var det Ingvild som vant, ikke langt foran Torstein. Ingvild er nå blitt uhyre rutinert i DD2, og gjør omtrent ikke feil. Nevnes må også at Ingvild også deltok i KZ2, så hun kjørte m.a.o. 6 heat i de to raskeste klassene. Utrolig imponerende!!

Videre etter Torstein kom Daniel som nummer 3, Petter 4, Soheil nr. 5 og Morten Randar som nummer 6.

Mange kommer bort og uttrykker ønske om å gå over til DD2, så nå er det bare å se at de gjør det. DETTE SKAL VI FÅ TIL!!

Siste løp er Høstløpet på Varna 26. september. Her vanker det store gavepremier og pokaler til de beste. Påmeldingen er åpnet på www.varna.no, og allerede har Ingvild og Torill meldt seg på.

På Varna bør vi kunne stille mannsterke. Bortsett fra Soheil og Morten regner jeg med at alle fra Håsken stiller, sammen med Helge fra Arendal, Adrian Kirkhus og kanskje kan Torill få med Ole og vår tredje DD2 fører i Skien med. Det hadde vært morro å stille 10 stykker og vist folket at DD2 kommer. Så da er det bare å melde seg på. Skulle noe komme i veien, er det bare å melde seg av.

Hilsen Svein