Sesongen er i gang !

Hei alle sammen!

Da er årets første RMC løp i DD2 avviklet på Reve i regi av KNA Klepp, og for de som måtte være i tvil, DD2 er kommet for å bli.

IMG_0675

 

11 karter stilte til start da en påmeldt fører ikke rakk å montere karten tidsnok (fikk den dagen før) og en ikke hadde fått ordnet lisensen tidsnok.

De fleste av førerne var ferskinger i DD2 klassen, og alle imponerte, også de med debutantkryss på karten. Petter Rongved vant til slutt, men underveis hadde han sin del av utfordringene. Petter ble nr. 2 på tidkjøringen, 2 hundredeler etter raskeste mann, Kim Rino Weire, så det betydde at de to sto foran i første heat. Ut fra start ledet Kim Rino, og ledelsen holdt han til det gjensto noen få runder, da Petter snek seg forbi og vant.  Like bak, på 3dje, imponerte lokal fører Lars Gjermestad og likeledes på de neste plassene Sivert Møyland, Stian Hovland og Torstein Balto.

I heat 2 var Petter Rongved litt overtent og dro på egenhånd ut av banen i første sving etter starten, og kom derfor helt sist ut. Dermed var det duket for seier for KIM Rino foran Lars Gjermestad og Sivert Møyland, mens Petter mesterlig arbeidet seg opp til 4.de plass hvor han «tauet» sin søster Tonje med opp til en finfin 5. plass. Sikkert en «høydare» for Tonje og ligge på hjul med bror Petter, og det så faktisk ut som om hun vurderte et støt for å passere Petter under veis. I rettferdighetens navn må jeg nevne at etter Petters utkjøring på første runde, var både spindel, styrestag og rattstamme skjev, så det står stor respekt av hans oppkjøring.

Jahn Haldorsen fulgte etter Tonje på sjette, mens Torstein Balto ble nr. 7 etter å ha blitt snurret på første runde.

I finalen ledet Kim Rino ut fra start med Petter etter seg, og grunnlaget for årets første seier i RMC var innen rekkevidde, Dessverre fikk Kim Rino gearkasseproblemer og måtte bryte. Dermed vant Petter, og det til tross for at han var en av klassens tyngste deltakere, noe som viser hvilken formidabel sjåfør han er. Det var imponerende å følge Lars Gjermestads kjøring inn til annen plass i hans absolutt første DD2 løp, med Sivert Møyland hakk i hel. På plassene etter kom Stian Hovland, Torstein Balto, Tonje Rongved og bergenser nummer tre, Jahn Haldorsen. Torstein Balto slet hele løpet litt med bremsene foran, og jeg håper vi kan løse dette slik at Torstein kan få vist sitt rette potensiale i neste løp.

Til slutt vil jeg minne om at det er kun er 6 løp igjen for DD2 i år, så det er viktig å melde seg på til RMC løpet i Sigdal om fjorten dager, husk påmelding DENNE uken. Til oppmuntring for Kim Rino så kan ikke søskenparet Rongved stille i Sigdal p.g.a. en komfirmasjon de skal i.  Desto viktigere at alle andre stiller opp, slik at vi blir riktig mange.

 

Løpet på Klepp av også årets første NC løp, og på Klepp ble Rotax og X-30 slått sammen av tidshensyn. De 3 beste førerne var Håvard Hallerid, Tore Valvik og Glenn Rumohr Granum, som endte i den rekkefølgen i mål, mens dagens raskeste runde sto Glenn Rumohr Granum for.

Neste uke er det RMC løp for Rotax Max på Varna, så nå begynner alvoret.  Der er det også Rotax Max GirlPower Cup, så lykke til alle sammen.

Poengene etter første race i DD2 finner du her

 

Mvh Svein

IMG_0676 IMG_0677 IMG_0678 IMG_0679 IMG_0682 IMG_0684