Sølvsprinten 2016

Hei alle sammen!

IMG_5006

Da er årets 5. RMC løp i Rotax Max avholdt. Det skjedde i nydelig vær på Kongsberg sist helg under Sølvsprinten. Alltid hyggelig å komme til Kongsberg, som siden i fjor høst kan skilte med ypperlige sanitæranlegg også de. Når jeg er så opptatt av dette, så er det som sagt p.g.a. at jeg jo er på løp hver helg, og det å bo i lastebil er ikke særlig mye luksus.

I løpene fortsatte Glenn Rumohr Granum det han begynte med sist helg på Håsken, nemlig å vinne. Glenn vant både tidkjøring, første og annet heat samt finalen, og seiler nå opp som en alvorlig utfordrer til Verdensfinaleplassen.

 

Jeg spurte pappa Ole Ruhmor om hva det var som kunne hadde gitt Glenn denne ekstra farten, og han kunne fortelle at han trodde det var den nye Birelproduserte Bremerkarten Glenn fikk til Håsken. Han hadde faktisk ikke kjørt en meter i denne karten da han startet på Håsken. Hyggelig både for Glenn, Bremer og Birel.( og Jørn Moen selvsagt)

 

I løpene var det Glenn som sagt først med Ruben like etter, så Sindre og fjerdeplassen gikk enten til Eivind Aas eller Vilde. I finalen var det Eivind som kom inn på 4.de med Vilde hakk i hel, og Eline Vig rett etter. Som jeg sa etter Håsken, disse jentene har tatt kvantesprang kjøremessig siden Eggemoen, og gir nå gutta hard fight. Disse 2 ble også nr. 1 og 2 i GirlPower Cup under dette løpet.

 

En annen som med bratt lærekurve kjører bedre og bedre er Thomas Håland i sin nye Birel RY32. Thomas har bare kjørt noen få løp og slet i begynnelsen med at han ble tatt igjen med en runde. Det skjer ikke lenger, og nå blir han heller ikke sist. Gratulerer til Thomas og en meget ambisiøs pappa Steinar.

 

Cadetti.

Den andre klassen vi var sterkt representert i, var Cadetti. Vår BirelArt mann Theo Eriksen ble nr. 9 under en meget tett tidkjøring, og startet dermed som nr. 9 i første heat. Vår DR fører Eirik Andre Haug Fleischer ble nr. 5 under tidkjøringen og i første heat var han raskt oppe på første plass.

Som en rakett bakfra kom Theo og på under 2 runder var han oppe på en førsteplass etter en utilsiktet og lett kontakt med Eirik. Eirik mistet dermed 4-5 plasser og klarte aldri å komme helt opp igjen.

 

Theo vant også andre heat, ikke fordi han kjører raskest, men fordi han er så utrolig jevn i rundetidene, og gjentok dette også etter en utrolig spennende finale. Sikkert hyggelig å se for begge besteforeldre parene som var kommet for å se på Theo. Eirik Fleischer kom inn til en finfin 5 plass, men vi vil jo helst ha Eirik også på pallen, men det kommer.

 

Til helgen er det KNA Landsmesterskap på Varna hvor vi får se Theo og Eirik igjen, og hvor det også er RMC for DD2. Dessverre blir ikke den nye banen ferdig, så det får vi vente med til Høstløpet. Denne nye traseen er det mange som gleder seg til.

 

Etter Varna går det for meg 14 dager før Sommercupen starter, før vi får «ferie» i fjorten dager i slutten av Juli. Så er det NM, 2-veisen o.s.v. Full rulle frem til Høstløpet på Varna med premiekalas, 2-timern o.s.v.

 

Men i første omgang sees vi på Varna til helgen!

Rotax Max pallen med Glenn, Ruben og Sindre

20160612_180746_resized

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rotax Max Girlpower Cup med Vilde og Eline på pallen.

20160612_180842_resized

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Theo Eriksen som suveren vinner i Cadetti gjennom hele dagen

IMG_5006