DD2 nyheter, SommerCup og NM

Hei alle sammen!

Håper dere alle har en fin sommer.

Selv er jeg nettopp kommet hjem fra SommerCup som i år gikk på Håsken ved Tønsberg 10 og 12 Juli og så på Sigdal 14 og 16 Juli. deltakerantallet er nå kommet over 200 førere, så vi er oppe i gode gamle deltakerantall. Heldigvis er depotene gradvis utvidet, men over 200 førere setter store krav til klubbene og depotansvarlige under Cupen. Jeg snakket med noen nokså utslitte depotansvarlige gjennom SommerCupen.

Men først av alt vil jeg rette opp en feil jeg gjorde i Nyhetsbrev av 8 Juli. Nye DD2 fører Andre Steindal er ikke fra Stavanger, men fra Bergen, så Bergens DD2 miljø begynner nå å bli ganske stort med 5 førere så vidt jeg kan regne ut.

På Håsken møtte jeg gammel Rotax kjører Tommy Kjønnerød. Tommy kjørte Birel for meg tidligere på 2000 tallet, og han er nå krystallklar for DD2, og som den gamle racer han er, vil Tommy kjøre løp. Samtidig med at Tommy kjørte Rotax, kjørte også Martin Larsen, også han fra samme distrikt, Rotax, og jeg snakket igjen med pappa Runar som ikke er fremmed for at Martin vil kjøre DD2 i 2017.  Håper Runar oversender denne mailen til Martin, da jeg ikke har Martin på min mailingliste .

Som sagt var deltakerantallet stort på SommerCupen, men det var først og fremst i Cadetti og mini med 50-60 deltakere i begge klassene at det var mange. Ganske bra i Junior Rok, mens det i Yamaha stilte ca. 10 stk og «formula 125» som besto av deltakere med X-30 og Max motorer, var det til sammen ca. 30 stk.

I Cadetti var Theo Eriksen blant de 3-4-5 raskeste hele Cupen, uten at han klarte å klatre helt til topps. Det er mange som kjører fort i Cadetti nå om dagen, og de 5-6 beste kunne ligge innenfor 1-2 tideler på tidkjøringen. Jeg har nevnt at Håsken har asfaltert hele depotet nå, og i Sigdal er banen nå helt nyasfaltert i forbindelse med det kommende NM, og jevn som et stuegulv!!! Dette var en stor forbedring. Sigdal er ikke den banen som skiller mest mellom førerne, så her vil det bli tett racing til NM!

I Max var det først og fremst 4 førere som skilte seg ut, nemlig Adrian Kirkhus, Henrik Østgård, Sindre Setsaas og Eivind Ås. Disse byttet mellom å være øverst på pallen i Max, og i siste race var Sindre Setsaas utilnærmelig og vant alle heat og finalen, mens Henrik Østgård igjen hadde raskeste rundetid av samtlige med sin noe vindskjeve Birel ramme.

Jeg legger ved noen bilder fra pallene.

NM

I forbindelse med NM og for så vidt alle løp, vil jeg igjen minne om at selv om flottørstanden på både Max og DD2 motoren er «fast» så betyr dette kun at den må ligge innenfor de målene som tolken angir.  Disse tolkene har jeg for salg, men jeg har solgt veldig få, så jeg mistenker at flere ikke har skjenket dette en tanke. Husk at denne flottørstanden IKKE er justert av Dell Orto fabrikken, eller av Rotax for den saks skyld, så den kan gjerne ligge utenfor målene, og vil derfor være ULOVLIG. Forgasseren brukes jo av andre motorer enn Rotax også. Motoren går best når flottørstanden ligger INNENFOR, så det er ikke noen grunn til å ikke sjekke dette. Tolken har varenummer RO277400 og koster kr. 150,- så det er bare å bestille.

Da er det noen få dager til fristen for å melde seg på til NM går ut, så det er ingen grunn til å drøye det. NM går som kjent på Sigdal 5-7 August. Både RMC i DD2 og Max har noen få løp igjen. DD2 på Kongsberg 13. august, Bergen 3. september og Høstløpet på Varna 24.9. Max har igjen Bergen og Høstløpet mens GirlPower Cup har igjen Høstløpet. La oss ta oss sammen og stille mannsterke på disse løpene.

Fortsatt GOD SOMMER!

image002 image003