Nordic Ch.ship i Rotax, Danmark

t3Nordic Championship i Rotax 2016
Samme helg som vi hadde NM her i Norge, gikk Nordic Ch.ship for Rotax på Midt Jysk i Danmark. Tidligere år har vi vært representert der både i Rotax Max og i DD2.

I år var Theo Eriksen eneste nordmann, og han konkurrerte i Rotax Micro.
Rotax Micro kjører med 950 rammer slik vi gjør her hjemme i Cadetti og delvis i Mini, men motorene i Micro utførelse finnes ikke her hjemme. Det var ikke noe problem for Theo, som fikk leie en komplett motor for en meget billig penge i Danmark, og monteringen var raskt gjort.
I utgangspunktet er det en vanlig Rotax Max juniormotor med noen restriktorer og et annet eksosanlegg. Motoren går ca. 9000 rpm og har derfor en liten radiator som passer perfekt på Theos BirelArt ramme.
For å holde kostnadene på et minimum er motorene plombert, og det er kun tillatt å bryte plomberingen 2 ganger i sesongen. M.a.o lar man motoren være i fred, og konsentrerer seg om å kjøre.

I Theos klasse var det 17 startende, og han ble nr. 8 som han da startet på i alle de 4 innledende heatene.

I første heat hadde han 4. beste rundetid, men ble tilslutt nr. 7, mens han ble nr. 5 i 2. heat.

I tredej heat mistet han litt fokus og var nede på en 9 plass, men kom inn som nr. 7 tilslutt.

I 4. heat var motoren litt sur i starten og han fikk ikke farten opp før etter 3-4 runder, og han ble nr. 11.

Til prefinalen ble det regn, og Theo og Martin ble litt overrasket da dekkservicen ikke var som i Norge. de fikk beskjed om at dekk måtte man skaffe seg på forhånd. og ingen dekkforhandlere hadde regndekk igjen.
Theo gikk som eneste deltaker ut på slicks med mye luft, og kom derfor sist i mål, men tapte ikke all verden i forhold til de andre på runden.
Til finalen fikk han lånt noen brukte, godt brente dekk, og kjørte seg opp fra 17 og siste plass til 7, en plassering han var godt fornøyd med i og med at han ikke hadde kjørt Rotax Micro før.
For alle land som har denne klassen vil en fører kvalifisere seg til Verdensfinalen, så både Theo og Martin fikk virkelig blod på tann, og vurderer å kjøre den danske RMC serien Rotax Micro eller Mini i 2017.

Den danske arrangøren tok meget vel imot familien Eriksen, og lovet rimelige leiepriser for motorer hvis noen norske ville ta veien over dammen. For noen år siden var det ganske vanlig at både nordmenn og svensker tok seg en tur til Danmark og kjørte løp. Dette ser danskene gjerne at vi gjør igjen. Som alle vet er «det skjønt å være norsk i Danmark». For de som måtte være interessert å høre mer fra denne turen, kan ta kontakt med Martin Eriksen på tlf. 454 50 042.

Med hilsen Svein