Kongene av Håsken ! Sindre Møyland,Ruben Kverkild & Martin Ellegård

Da er løpet på Håsken vel overstått, og hvilken suksess for Gravdahl Motor as og ikke minst Tor Steinars PRO-karting team!

Kongene av Håsken heter Sindre Møyland (DR) i DD2, Ruben Kverkild (DR) i Rotax Max, og Martin Ellegård (DR) i X-30. Av disse kjører Ruben og Martin for Tor Steinars PRO-karting team, mens Sivert er frittstående, men med god mekanikerhjelp av Terje Flåten.

Alle tre vant samtlige heat. Fra tidkjøring, via 2 innledende heat og så 2 finaler, en virkelig maktdemonstrasjon. Og jammen trodde jeg en lang stund vi skulle få oppleve det samme i Mini med Herman Ovenstad, med BirelArt, som også han vant tidkjøringen og begge innledende, før han ble påkjørt i finalen og motoren fikk seg en trøkk slik at motorfestet flyttet seg, og motoren gikk tungt p.g.a. alt for stramt kjede. Det imponerende her er at han er av de yngste i Mini, som ikke har øvre aldersgrense,  men dessverre ser det ut til at det faller noen av de eldre kjørerne i Mini, og kanskje også foreldrene, litt tungt for brystet. Dette kjenner jeg bare så godt til, både fra min tid da Bjørn kjørte, og senere med andre førere vi har hatt i vår «stall». Dette er nok noe vi ikke blir kvitt, uansett hvor mye forbundet snakker om «Fair race».

For meg var DD2 løpet det mest spennende. Ikke nok med at vi stilte med 13 startende, men spørsmålet var også om det vi så på Høstløpet i fjor, nemlig hvor Sivert var oppe å luktet på Nikolais plassering, skulle vise seg å være noe annet enn et blaff. Som jeg sier innledningsvis så vant Sivert alt, selv om han hadde Nikolai i helene, spesielt i første heat. Så kom  3 heat hvor Nikolai hadde tekniske utfordringer, før det meste så ut til å fungere i finalen, men da klarte Jonas Bjørge å komme ut som nummer 2, og i og med at Sivert reiste, klarte verken Jonas eller Nikolai å hente inn Sivert. Nok en klar heatseier til Sivert.

Tidkjøringen viste tidlig hvordan dagen skulle se ut. Sivert raskest, tett fulgt av Nikolai og , for meg, dagens andre overraskelsesmann, Jonas  Bjørge, som resten av dagen skulle fighte med Nikolai. Så fulgte «veteranene» fra 2016, Lars Gjermestad og Stian Hovland, tett fulgt av nok en gjenganger fra 2016, Morten Halvorsen. Så fulgte første «oldis» Per Eivind Andersen, godt innenfor både aldresgrense og vektgrense. Så fulgte Larviksgutten Espen Eriksen med en nydelig blå, av alle ting, Birel, med nydelig egenkomponert dekor. Espens første løp, og heller ikke han hadde problemer med å komme inn på 175 kg +, snarere tvert i mot. Virkelig ba kjørt Espen.

Alf Aase fulgte så på 9 plass og dagens eldste overraskelsesmann, Per Rune Hansebråten, snart 63, på en finfin 10. plass

I de innledende heatene skiftet det litt på rekkefølgen mellom disse, og i mål i siste finale var rekkefølgen Sivert, Nikolai, som såvidt slo Jonas på siste runden så vidt jeg husker, mens Stian slo Lars og ble nr. 4. På 6 plass kom vår nye «talsmann», Christian Nilsen, med Per Erik på 7. og Espen Eriksen på en finfin 8. plass. Siste kom Per Hansebråten og Johannes Myren, som ikke stillte i finalen, Per p.g.a. totalt utslitt kropp. Kjempetøft og sporty gjort av Per, som vi håper å få sett både på Varna og i Kongsberg. Er det greit Marika?

Så en viktig ting. Første løp på Varna ble jo avlyst da for få hadde anledning til å komme. Er dere interessert i at dette løpet skal erstattes med et nytt løp, f.eks. på Håsken 19 august, eller er 6 løp nok? Det er viktig at vi ikke får flere avlysninger, da dette brukes for hva det er verd av de som ikke ønsker at DD2 skal vokse seg stort. Jeg vil gjerne ha tilbakemelding direkte til meg enten pr telefon eller på mail, ikke som et Facebook innlegg, da jeg har så mye å gjøre om dagen at jeg ikke er så mye på Face!

Det jobbes også med å få NM i DD2. Dette blir det ikke noe av i år, men da jobber vi stenhård mot 2018.

Så var det til rekrutteringen til klassen. Sist uke kjøpte Markus Hellander Gjesdal, Arendal, den siste av Birelartene fra Portimao som kom inn i 2016. Markus kjører allerede Max, som han stilte opp i på Håsken, og han truer med å stille i begge klasser i noen løp fremover. Det hadde vært noe det, Per Hansebråten! Nå får vi se hvordan det går for Markus, men hjertelig velkommen skal han være i DD2 familien. Her er Markus med sin nye DD2 på Vamoen, kun en drøy time etter at han hadde fått den.

Da har jeg kun en Verdensfinalekart igjen. Ja Lasse, det er «din» kart fra Sarno. Skulle vært veldig hyggelig hvis helsen din gjorde at vi fikk se ditt strøkne utstyr på kartbanen igjen!

På Håsken var også Knut Solbrekken som nettopp har kjøpt DD2. Håsken ble litt for tidlig for ham, men jeg håper at det han så ikke skremte ham fra å starte, så kanskje vi ser ham i neste løp om halvannen uke på Kongsberg. Da håper jeg Hans-Peter Havdal er klar for debut på hjemmebane, siden Per Eivind Andersen er borte de neste to løp p.g.a. jobbreise, men med Markus, Knut og Hans-Peter som erstatning, skulle vi likevel kunne stille med et godt felt. Kongsbergbanen er artig å kjøre p.g.a. de store høydeforskjellene.

Helgen etter er det KNA Landsfinale på Varna med løp i DD2. Der vanker det lauvbærkrans til vinneren og Varna er kjent for sine flotte premier. Blir det ny fight mellom Sivert, Jonas og Nikolai? Kjedelig blir det i hvertfall ikke!!!

Mini.

Jeg har nevnt Herman Ovenstad’s plassering. Vi hadde mange flere med, bl.a. 3 nye BirelArt fra Skiens området, som kom inn noe lenger bak, samt Eirik Fleischer(DR) med en finfin 15 plass.

Rotax Max.

Det var hele tiden mellom Ruben Kverkild og Glenn Rumohr Granum kampen sto. Denne gangen ble det revansje til Ruben som ble slått av Glenn på samme bane i fjor.  Under tidkjøringen ble Lasse Sætre nr. 3, og overraskelsesmannen Thomas Håland nr. 5. Deretter kom Erlend Slettemo Haga, Tobias Verlo, Eline Vig (DR) og Truls Larsen.

I de innledende heatene var rekkefølgen Ruben, Glenn og så Sindre Setsaas, mens i finale 1 hadde Thomas Håland(Birel) 4. beste rundetid, men kom inn som nr. 8. En stor fremgang fra i fjor hvor han tidlig på sesongen, som var hans første, flere ganger ble flagget av for å ha blitt tatt igjen.

I finale 2 var rekkefølgen Ruben, Glenn, Erlend S.Haga, så Sindre Setsaas. Thomas Håland ble nr. 7 og Eline Vig(DR) nr. 8

I løpet på Kongsberg er det Max Girlpower Cup. Der kommer kampen til å stå mellom Eline Vig og Lise Marie Johansen, hvis ikke Camilla fra Sandnes føler seg frisk nok til å stille etter ulykken i fjor. Vi gleder oss til å se deg på banen igjen Camilla!

X-30

X-30 er desidert største klassen av «voksenklassene», og å vinne slik Martin Ellegård gjorde, står det stor respekt av. Innledningsvis ble de neste plassene tatt av Guro Majormoen og Tobias Nyberg, som byttet på, men i finalen var det Håvard Hallerud som ble nr. 2 etter Martin, med Guro og Tobias på de neste plassene. «Vår» Sander Strandbråten (DR) ble nr. 7.

Til helgen går fristen ut for å melde seg på til Kongsberg. Meld dere på www.gokartrace.no. det er allerede 6 påmeldt i DD2 og 7 i Max.

Vi sees på Kongsberg!

PS. Jeg håper dere tilgir meg at jeg fokuserer på «mine» chassismerker i disse referatene. Spesielt i Rotax klassene er det jo jeg som har levert alle motorene, så «følelsene» knytter seg da naturlig til egne chassismerker, men det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om dere alle. Det er bare det at jeg må jo begrense «referatene» litt, og litt reklame må jeg jo kunne tillate meg, selv om andre er mye bedre på dette enn meg.