RMC i DD2 på Håsken 19.8

 

En «liten» rapport fra helgens RMC i Andebu, men først en «reminder». Kommende helg er det RMC for Max og DD2 på Rudskogen, og i skrivende stund er i bare påmeldt 5 stk i DD2. Jeg mener påmeldingsfristen er i kveld kl. 24.00, og påmeldingsadresse er www.rudskogen.com!!!!!!! Jeg tror vi må være 8 stk for at det skal kjøres løp for oss.

 

Så til Håsken. Det var et relativt «lite» løp, men med 10 startende DD2’er. Det var ikke trening på fredag, men det kom en regnskur på natten, så treningen på 10 minutter på lørdags morgenen var bare en oppvarming som sa lite om den kommende dramatikken.

Vi hadde med 2 debutanter, Espen Eriksen som også kjørte på Håsken forrige løp, og nykommer Eivind Formoe Solbrekken. Eivind har kjøpt en brukt DR av Møyland, og dette var hans første løp. Nikolai Stien hadde oppskriftsmessig vunnet tidkjøringen foran Sivert Møyland, lokal fører og vinner av forrige løp i DD2 på Håsken. Tredjemannen på tidkjøringen var Jonas Bjørge fra Bergen, og i starten var det Jonas som kom ut som nr. 2 etter Nikolai, med Sivert på 3. plass. Deretter fulgte våre 2 Praga førere Stian Hovland og Lars Gjermestad. I dette 12 runders innledende heatet skjedde det ikke så mye der foran annet enn at Sivert etter hvert passerte Jonas, men mens disse 2 kjempet om annenplassen, dro Nikolai ut en god ledelse, og var aldri truet.

Det var fra midten og bakover at den spennende kjøringen fant sted mellom Eivind Solbrekken, Espen Eriksen, Markus Gjesdal og Per Eivind Andersen. Etter en påkjørsel i starten lå Per Eivind et stykke bak sammen med Håvard Molde. Foran disse var det et durabelig «slagsmål» mellom Markus, Eivind og Espen. Eivind imponerte med rask kjøring og fikk etter hvert en grei ledelse, bare for å låse hjulene fullstendig før den skarpe svingen før de siste to langsidene før målgang. Dermed kom de fleste forbi ham og en ny opphenting begynte. Per Eivind hadde nå tatt igjen Espen og Markus og lå og truet begge disse. Fighten mellom disse 4 var veldig spennende, men til slutt ble den endelige rekkefølgen Nikolai, ca. 6 sek. før Sivert med Jonas tett bak. Nr. 4 ble Stian Hovland med Lars Gjermestad rett bak. Debutanten Eivind Solbrekken klarte å ta igjen de andre, og kom inn som nr. 6 foran Espen, så Per Eivind, Markus og til slutt Håvar Molde.

For meg som kjenner alle førerne og vet litt om både ambisjonene og arbeidet som ligger bak resultatene, er det virkelig morro å se disse løpene. Nikolai imponerer selvsagt, men han er så god at det ofte er lenger bak spenningen utspiller seg.

I annet innledende hendte det ikke så mye. Nikko vant oppskriftsmessig, men i dette heatet var det Jonas som ble nr. 2 foran Sivert, mens Lars slo Stian i kampen om 4. plassen. Deretter hadde Markus med en oppløftende 6. plass med en like oppløftende 7 plass for Per Eivind. Feltet ble avsluttet med Eivind, Håvard Molde og Espen til slutt.

 

Før prefinalen kom det en skur, men det var absolutt opptørkende. Til start stilte Jonas og Eivind med slicks, mens de andre hadde regndekk. For de to med slicks var det selvsagt «Bambi på isen», de første rundene og Nikolai dro ut en ledelse på de andre, mens Eivind og Jonas sloss med feste i bakre halvdel av feltet. Prefinalen gikk over 15 runder, og det ble bare tørrere og tørrere. Eivind avanserte gjennom feltet og det samme gjorde Jonas, men Nikolai hadde en STOR ledelse. Mot slutten av løpet var det naturlig at oppmerksomheten min var rettet mot Jonas sin fremferd gjennom feltet, men først tok han Sivert og så var det «bare» Nikolai igjen. Det så ikke ut til at Jonas skulle kunne klare det, men etter hvert tok regndekkene til Nikolai helt slutt,  og på nest siste langside kom Jonas forbi og vant med 3 tiendeler. Sivert ble nr. 3 og Eivind med en finfin 4 plass. Deretter fulgte Stian, Lars, Markus, Espen og Håvard. Per Eivind holdt på å bytte et bakhjulslager så han rakk ikke starten.

 

Dermed startet Jonas som nr. 1 i finalen ,og etter ham kom Sivert ut foran Nikolai. Jonas hadde tatt noen «grep» for å endre på noe han ikke var helt fornøyd med, og mens Nikolai slet med å komme forbi Sivert, dro Jonas etter hvert en god ledelse. Ikke nok med det, i forsøket på å komme forbi Sivert var Nikolai uheldig og det resulterte i at også Lars og Stian kom forbi, og dermed var Nikolai på en 5. plass, og avstanden opp til Jonas bare økte. Imidlertid gir Nikolai seg ALDRI, og de 2 Pragaførerne ble etter hvert passert og jakten startet på Sivert. Avstanden frem til Jonas var så stor at det var vanskelig å tro at Nikolai kunne klare å ta Jonas, og bekymringen steg i Pro-karting leiren. Nikolai har imidlertid langt den største farten og på bortre langside på siste runde gjør Jonas, etter min mening, den feilen og se seg tilbake, og ser at Nikolai er ganske nær. På nest siste langside leder Jonas fortsatt med 3 meter, men i stedet for å kjøre idealspor, kjører han sperrespor, går for langt ut i svingen og Nikolai tar seieren med noen få tideler. Stor glede hos Tor Steinar og Kjetil Stien i Pro-karting leiren, og i øyeblikket like stor skuffelse hos Jonas, men når alt kom til alt, så var dette løpet med en seier og 2 andreplasser årsbeste for Jonas. Veldig imponerende av begge de to første, og viktig for klassen at Nikolai må slite litt innimellom. Uansett var seieren viktig for Nikolai som SKAL til Verdensfinalen (4-11 nov.) også i år, og en stor opptur for Jonas!

 

Videre rekkefølge i mål var Sivert, Lars, Stian, mens Eivinds hemmelige mål om å komme inn blant de 5 beste i sin debut i DD2 nesten gikk i oppfyllelse med en 6. plass. Markus ble nr. 7, og det i sitt første løp hvor han ikke minst en gang har vært i sandfella. Gratulasjoner til Markus, og som jeg har sagt, slutt å overkjør inn i svingene, så blir dette bra Markus! Etter Markus kom Håvard Molde med Per Eivind deretter. PE’s motor fusket i finalen så han fikk ikke full motorkraft. Feltet ble avsuttet av Espen.

 

Noe som er veldig  oppløftende er at interessen rundt DD2 er stigende, og det er mange som vil starte med DD2 neste år, eller har hørt om noen som er i tenkeboksen.  Desto viktigere er det at vi er mange nok på de siste løpene, og aller viktigst er det at vi blir riktig mange på Høstløpet, for å vise at dette er en klasse som vokser.  Dette siste er jeg stor optimist omkring, da flere av de som ikke før i år har deltatt, har lovet å komme til Høstløpet.

 

Vi tar også sikte på å avholde en DD2 demo snarest mulig etter Høstløpet.

 

Sees vi til helgen på Rudskogen?

 

Med hilsen Svein