RMC Max, DD2 og Girlpower Rudskogen

Heldigvis fikk Rudskogen samlet nok førere til å kjøre løp denne gangen, til tross for relativt få deltakere i hver klasse, også Cadetti og Mini. Vi hadde Challenge løp både i Rotax Max, Rotax Max Girlpower Cup og i DD2.

GirlpowerCup

Her har vi i år kun 2 førere med, Eline Vig og Lise Marie Johansen. Lise Marie kjører sin første sesong i Max, og har selvfølgelig ennå mye å lære. Hun gjør sakene stadig bedre, og i dette løpet fightet hun mest med Julius Flan Rustad, som hun slo i de 2 innledende heatene, men måtte gi tapt for så vidt det var i de 2 finalene. Eline har kjørt lenger og kjemper som regel midt i feltet. I dette løpet fikk hun to 7. plasser, og to 8. plasser i finalene. Dette ga 1. premie til Eline og 2 premie til Lise Marie i GirlPower Cupen.

Rotax Max

Ruben Kverkild var også denne gangen helt suveren, og i første innledende hadde han en bestetid på 48.960, noe som ingen andre var i nærheten av, heller ikke X.-30 gutta. Denne gangen var begge Haga guttene fra Vestlandet med, samt selvfølgelig Tobias Verlo og Truls Larsen. Henrik Ø. Johannessen som vanligvis kjører X-30, gjorde en vellykket gjesteopptreden og endte i området 5 til 7 plass. Respektabelt.

Glenn Rumohr Granum hadde besterunder rundt 49.4, og ble nr. 2,3 og 3 i de første heatene, mens tiden gikk litt opp i siste finale ble 49,7. Dermed ble det 4. plass, mens 2. plass i disse heatene gikk til Tobias Verlo med brødrene Haga byttende på plassene bak. I siste finale var det Erlend Slettemo Haga som trakk det lengste strået av brødrene og ble nr. 3., med Sindre på 5. bak Glenn Rumohr.

Det var ikke bare Hagabrødrene som stillte mannsterke i dette løpet. Også Rubens eldre bror Frank var med. Det må være mange år siden Frank har kjørt gokart, men jammen kunne han gamle kunster ennå. I heatene ble det 8,8,7 og 6 i siste finale. Skal tro hvordan kroppen føles i dag Frank?

Ruben har med dette stø kurs mot Portugal, og Tobias viser at han er å regne med i fremtidens RMC konkurranser.

Rotax DD2

Takket være Kjell Olav Aamodt fikk vi kjøre med bare 6 deltakere, og mer suveren enn Nikolai Stien var her, har jeg aldri sett ham. Han hadde stort sett en ledelse i mål på hele startsiden, storsvingen etter, samt neste langside før neste mann viste seg. Utrolig fint kjørt.

Dermed knyttet spenningen seg til det som skjedde bak Nikolai, og her var det mellom Jonas Bjørge, Sivert Møyland, Stian Hovland og Lars Gjermestad det sto. Jonas kom inn som nr. 2 i 2 av heatene innledningsvis, mens Lars kom inn på samme plass en gang. Da var det finalen som gjensto, og det var tett bak Nikolai som dro noen meter umiddelbart. Ja så tett var det, at Sivert, Jonas og Stian like godt dro inni hverandre og ble stående inntil Sivert omsider kom i gang igjen. Slikt liker jeg Sivert!

Dermed ble pallen seende litt annerledes ut enn vi hadde trodd innledningsvis, med Nikko på topp, Lars på en fin andre plass og Markus Hellander Gjesdal på pallplass nr. 3. Morro for begge det!

Til helgen er det RMC og Girlpower Cup i Max på Klepp, mens begge klassene, Max og DD2,  møtes helgen etter til det nest siste RMC løpet på Elverum. Til Klepp kommer kanskje ikke trønderne, men det blir nok mange vestlendinger, så jeg håper på stort felt. Kanskje er det noen som vil benytte anledningen til å kneppe innpå Rubens ledelse?

I disse Facebook tider var det selvsagt de som hadde snappet opp at jeg hadde nådd nesten voksen alder på lørdag, og jeg ble meget godt tatt vare på, både med kake gjennom lørdagen og middag spandert av arrangøren ved funksjonærmiddag. Mange takk til dere alle og ikke minst for gratulasjoner. På fredag, før dette styret var kjent, fikk jeg også kake av familien Erik Nilsen, se bilde, og dette gjør at jeg vel kommer til å fortsette langt inn i alderdommen med dette…..