RMC i Rotax Max og siste runde i Vestlandsmesterskapet

Da var 4. runde i Vestlandsmesterskapet og 5. runde i RMC for Rotax Max over. Løpet gikk på Reve banen utenfor Klepp i et nydelig vær, sol fra skyfri himmel og nesten ikke vind, noe helt annet enn vi opplevde under NM tidligere i år.

Hele 14 karter stilte til start selv om flere av de faste startende i RMC var i Gøteborg på Store Pris. Med Ruben Kverkild nettopp i Gøteborg, knyttet spenningen seg meste til om Glenn Rumohr Granum eller Tobias Verlo skulle knappe mest inn på Ruben. Det var også spennende å se hvordan Haga brødrene og lokalfører Truls Larsen skulle klare seg.

I første heat var det da også Glenn som vant med Tobias hakk i hel. Deretter Sindre Slettemoen Haga, Truls Larsen og Listas egen Thomas Håland. Erlend Slettemoen Haga hadde ligget helt der oppe man fikk et teknisk problem på slutten og kom nest sist inn.

I annet heat startet Erlend naturligvis langt bak, men kjørte seg raskt oppover i feltet. Foran var det kamp melom Tobias og Glenn, og disse byttet på førsteplassen, men i mål var det Tobias som kom først, med Glenn på annen. I løpet hadde Erlend passert både Thomas Håland, Adrian Yndestad Kirkehus, Truls Larsen og broren Sindre, og etter denne fantastiske opphentingen ble det 3. plass på Erlend.

I finalen var det igjen mellom Glenn og Tobias kampen sto, og igjen var det Tobias som trakk det lengste strået. Erlend ble igjen nr. 3 etter Glenn, med Adrian på en finfin 4. plass. Deretter kom Truls Larsen som «snøt» Thomas Håland for 5. plassen på siste runden. Likevel årsbeste (?) for Thomas med en 6. plass i et RMC løp. Sindre Slettemoen Haga måtte bryte etter noen runder, da begge bakhjulene var løse. Synd, men dette har alle som har drevet en stund med Karting opplevd.

På grunn av en forglemmelse vil Rotax Max motoren til vinneren av Vestlandsmesterskapet i Rotax Max vil bli overrukket under Høstløpet på Varna.

Vi har en RMC runde på Elverum i Max og DD2 kommende helg, søndag 10.9. Det er totalt liten deltakelse i løpet, men hvis det blir kjørt, vil vi også kjøre nest siste runde av Max Girlpower Cup der, da jentene våre sto over den «lange» veien til Klepp.