Jonas W Bråtens Minneløp 2018

Hei alle sammen!

Da er årets 3.dje RMC løp i Rotax Max over. På Sigdal var Ruben like umulig å ha med å gjøre, som Nikolai Stien var i DD2. Han vant alt. Riktignok hadde han godt følge av Glenn Granum, som nok har kjørt noen tusen runder på Sigdal banen, men likevel føler jeg at Ruben aldri var virkelig truet, selv ikke i siste finale da Glenn satte beste rundetid. En som hadde fått opp farten også på tørt var Eivind Ås, som ellers gjør det ekstra bra på regn, lang som Eivind er. I mål i finale 2 kom Ruben først inn med Glenn på andre. Så fulgte Tobias Verlo, Eivind Ås, Slettemoen Haga, Johannessen, Håland og Morgan Kristiansen, som hadde vært høyt oppe de andre heatene..

Rubens kjøring var selvsagt imponerende på Glenns hjemmebane, men den som imponerte meg aller mest, var nykommer Nikolai Grøndal Norum. Nikolai lå bare 7 – 7,5 tiendel bak bestetidene til Ruben og Glenn, og han burde etter mitt skjønn ligget minst 1,5 sekunder bak. Nikolai har aldri kjørt Rotax Max før, og hadde bare noen få timers trening iMax før han startet i løp. Det er ikke uvanlig at debutanter blir flagget av etter å ha blitt tatt igjen med en runde, i de første løpene, men Nikolai holdt absolutt godt følge. Enda mer forbausende når han valgte å ikke kjøre finalene, da han følte han var alt for langt bak? Det var han IKKE, han kjørte absolutt brilliant!!! Husk at Ruben har en 5. plass i Rotax Max World Final i konkurranse med 72 av verdens beste Max førere, og har kjørt Rotax Max I MANGE ÅR. Dette skal bli bra Nikolai. Bare husk at det å bli god i en ny klasse tar ofte et par år minst. Det beste er å starte i flest mulig løp og kjøre mot de beste, så kommer det etter hvert. Husk at har du først betalt påmeldingsavgiften, ikke bryt men forsøk å få mest mulig kjøring ut av pengene. Lykke til!

Send meg gjerne noen bilder rett etter løpet hvis dere har, så tar jeg de med her.

Neste løp er på Håsken i Andebu de, 2.6. Håsken blir ofte stort og vi venter gode felt i Rotax klassene, ikke minst fordi det ikke er så langt fra Vestlandet, som noen andre av løpene på Østlandet. Vi sees.