Rotax Max Challenge 2015

Da er planene klare for RMC i Norge i 2015. Løpene kjøres etter samme mal som før og følger i hovesak regelverket i Rotax’ Technical Regulations og Sporting Regulations, med norske tilpassninger som følger av Kartingseksjonens nationale homologeringsdokument.
Like fullt blir det store endringer.
I klassen Rotax Max blir det 6 løp hvorav de 5 beste teller. Vinneren får delta i Rotax Max Mojo Grand Final, Verdensfinalen, og representere Norge mot de 72 beste førerene i verden i denne klassen.
Blant de som har kjørt samtlige løp vil det bli trukket ut en fører som får 1 stk. ny 2014 Rotax motor med Upgrade Kit montert. Vinner av cupen deltar ikke i denne trekningen.

GirlpowerRotax Max GirlPower Cup.
I 5 av RMC løpene legger vi inn en egen Rotax Max GirlPower Cup for om mulig å friste enda flere jenter til å delta i RMC. Disse konkurrerer selvsagt sammen med gutta, men det blir i tillegg separat premiering til de 3 beste. Sammenlagt vil de 3 beste løpene telle, og premiene til de 3 beste i GirlPower Cup under Høstløpet vil være Gavekort fra Gravdahl Motor as på henholdsvis kr. 6.000.- for  første plass, kr. 4.000,- for annen plass, og kr. 2.000,- for tredje plass.

RookieRookie.
For nye førere i Rotax som tidligere ikke har deltatt i NM eller Norges Cup, innfører vi en ny konkurranse. Disse vil delta som ”Rookie” (nybegynner) og det vil bli separat premiering i hvert løp. Årets Rookie vil bli kåret under Høstløpet og får sin egen ”bøtte”. Se nærmere bestemmelser under Reglement.

WeekendWarriorWeekend Warrior kjøres i samtlige RMC løp i Rotax Max og er primært beregnet på lokale hobbyførere som ønsker å kjøre på sin egen hjemmebane, men nødvendigvis ikke begrenset til dette. Det blir separat premiering til beste Weekend Warrior. Se nærmere bestemmelser under Reglement.

DD2.
Ute i Europa er det Rotax DD2 som øker mest. Dette er en rask motor med 2 gir og meget god holdbarhet. Motoren kjøres i Norge i klassen Production. Vi kjører sammen med DD2 Master på egne datoer. I DD2 fra 15 år og oppover kjører vi 6 løp hvorav de 5 beste teller. De tre beste vil på Høstfinalen få utdelt gavekort fra Gravdahl Motor as på henholdsvis kr. 20.000,- for første plass, kr. 10.000,- for andre plass og kr. 5.000,- for tredje plass. Blir vi mange nok, vil vi fra 2016 kunne søke om deltakelse i Verdensfinalen (RMMGF).
DD2 Master
I DD2 Master (fra fylte 32 år) kjører vi også de samme 6 løpene hvorav de 5 beste teller.  Som de siste 3 år får vinneren delta i Rotax Max Mojo Grand Final og representere Norge mot de beste DD2 Master førerne i verden.

DD2_Power_weekDD2 Power Week
Under Sommercupen ønsker vi å kjøre DD2 PowerWeek med separat premiering til DD2 førerne. 3 av 4 løp teller. 15 års grense. Det tas forbehold om godkjenning av NMK.