Vårløpet Varna 2016

Hei alle sammen.

Da er første runde av årets RMC og GirlpowerCup ferdig.  Dette gikk på Varna i aldeles ufyselig pissregn hele lørdagen og 4-6 grader. Likevel er det deilig å komme til Varna med flott arrangement og ikke minst et praktfullt servicebygg bl.a. med varme dusjer. Det er viktig for sånne som meg som er på løp hver helg hele sommeren.

Om løpene er det ikke så å si. Ruben Kverkild har tidligere vist at han behersker regn, og slik også på Varna. Tidvis ganske suverent raskest, og i mål med Glenn Rumohr Granum på annen og overraskelsesmannen Eivind Aas på tredje. Jeg var tidligere på dagen inne og snakket med pappa Aas, og han uttalte noe om at «junior kunne ikke kjøre på regn». Tror Eivind må ha hørt det, for i finalen kom han som sagt inn som nummer 3. Bra kjørt!

I Rotax GirlPowerCup kom Vilde Fjulsrud inn først med Eline Vig hakk i hel. Spesiellt bra av Eline som er første års kjører i Rotax.

I KZ2 var DR’s Martin Ellegård helt suveren, bl.a ved å vinne tidkjøringen mer enn 2 sekunder foran nestemann, og i mål med en margin på 9 sekunder i de første heatene, foran nok en DR mann, Nikolai Stien. I finalen  kjørte imidlertid Martin ut og kom ikke til mål, så seieren gikk til en fornøyd Adrian Kirkhus foran Nikolai og Andreas Bakkerud på en finfin 3.dje plass. Jeg må jo nevne at dette var Martins første KZ2 løp og på regn, så mange fikk noe å tenke på, og noen fant dessverre på mulige forklaringer som ikke er så hyggelige. Som jeg har sagt i alle år; ingen gir kredit til en god sjåfør og det er fryktelig synd at det skal være slik!

Allerede til helgen er det RMC løp igjen på Sigdal, både i Max og DD2, og heldig vis er det varslet strålende vær. Vi sees.

Vi gratulerer:

I formel Mini: Håvard Johannessen med DR som nr. 3

I KZ2:Nikolai Stien med DR på 2 plass

I GirlPowerCup: Vilde Fjulsrud med DR på første og Eline Vig på annen plass

I Rotax Max RMC første plass til Ruben, 2 plass til Glenn og 3 plass til overraskelsesmannen Eivind Aas.