NC og RMC på Hønefoss/NAF løpet Håken 2016

Hei alle sammen!

Da har vi tilbakelagt nok 2 løp, og det første gikk på Hønefoss hvor det var både Juniorfestival, NorgesCup og RMC /GirlPower løp.

Løpet gikk stort sett i regnvær, og var en litt bedrøvelig affære rent værmessig, men det er alltid hyggelig å komme til Hønefoss. Se bilde av maten jeg fikk lørdag morgen av arrangøren. Skal si de tar godt vare på gamle Gravdahl når jeg kommer stavrende ut av lastebilen på morgenen.

For Gravdahl Motor har Cadetti særlig interesse siden Theo Eriksen i sin nye BirelArt så langt i år har tatt flere suverene seiere. På Hønefoss så det riktig bra ut for Theo med en fin andreplass i tilkjøringen i sin gruppe etter Idar Gjerdevik, mens Herman Ovenstad var totalraskest. Værforholdene gjorde løpet uforutsigbart, og i prefinalen kom Theo inn helt nede på 18 plass, men med glimrende kjøring i finalen ble det tilslutt en hederlig 6 plass. Pokalenes størrelse mangle det ikke noe på og siden Theo hadde reist hjem da premieutdelingen endelig tok til, fikk jeg endelig en anledning til å hente en pokal, men på vegne av Theo da.

I KZ  hadde vi med våre 2 beste førere med DR, Martin Ellegård og Nikolai Stien. Suveren hele dagen var Joachim Vestli, som regel med Martin på andre og Nikolai på 3 plass. Som i Cadetti ble det problemer i finalen på det vanskelige føret og våre gutter endte på 4.de (Martin) og 6. for Nikolai. Suveren vinner hele dagen var Joachim Vestli.

I Rotax var Ruben best hele dagen, bortsett fra under tidkjøringen der Glenn Rumohr Granum vant. I heatene ble rekkefølgen endret og Ruben vant resten av heatene med Glenn på andre og Sindre på 3 plass. Henrik Østgård ble nr. 6 med sin Birel i de innledende heatene, men fikk en skikkelig opptur med 4. plass i finalen. Kjempebra Henrik og lenge etterlengtet!

I GirlPower ble Eline best med Vilde på andre i finalen, uten at noen av dem kom til mål.

 

NAF løpet på Håsken denne helgen var noe helt annet med hensyn til været, med nesten 30 grader på fredagen under trening, og minst 25 på lørdag. Depotet var ferdigasfaltert på onsdag, og nå er hele depoet asfaltert. Mye bedre og rensligere for oss som tilbringer all tiden der, og sammen med et flott klubbhus med supre sanitærforhold, er nå Håsken fullt på høyde med det beste av kartbaner i Norge.

Igjen var Cadetti og Mini blant de største klassene og igjen var Gravdahl Motor på topp med sine førere Theo Eriksen i BirelArt og Eirik Fleischer med DR i Cadetti. Finalen ble en «rysare» som svenskene sier, hvor begge våre var på alt fra 1 til 3 plass flere ganger, men over målstreken var det Theo først foran Eirik med sin DR på andre.. Herlig Dobbelt seier til Gravdahl Motor.

 

RMC løpet i DD2 hadde færre deltakere enn på de siste løpene,da både Bergensere og Stavangerfolket hadde andre gjøremål.  Ganske suveren hele dagen var Nikolai Stien. Bak Nikolai var det Sivert Møyland som kjempet med Kim Rino Weire, og i finalen var det Sivert som trakk det lengste strået på sin hjemmebane, enda Kim Rino hadde en besterunde på 47,140 som var den suverent raskeste runden han oppnådde hele dagen. Torstein Balto kom inn som fjerde. Men foran disse satte Nikolai stadig nye banerekorder i sitt finale løp, med raskeste tid i siste runden. Banerekorden i  Production er nå 46,582 på Håsken, og innehaver er som sagt Nikolai Stien. Nikolai vil gjerne til Sarno i Oktober, så nå er det opp til Sivert, Petter og Kim Rino å forsøke å ta plassen fra ham.

 

I Rotax ble rekkefølgen fra tidligere løp snudd litt opp ned i forhold til de tidligere løpene, da dette viste seg å være Glenn Rumohr Granums dag med seier i alt fra tidkjøring til finale. Bak Glenn kom Ruben med Sindre tett etter. Ikke så overraskende det, men på 4.de plass både i finalen og i flere heat, kom Vilde Fjulsrud, som hadde tatt et kvantesprang som sjåfør og pustet gutta riktig i nakken. Eline Vig så ut til å ha tatt etter Vilde, for også hun kjørte bedre enn noen gang. Begge disse jentene kjører DR. Gratulere til Glenn, men Ruben kommer nok igjen. Også han har Sarno på netthinnen, men ingen ting er avgjort.

 

Og for å toppe helgen for Gravdahl Motor as, gikk Martin Ellegård bort og vant finalen i X-30 med sin DR. Om ikke storeslem til Gravdahl Motor, så i hvertfall stor dominans på toppen for «mine» førere.

 

Til helgen er det Sølvsprinten i Kongsberg. Håper dere har meldt dere på og at jeg ser dere der.

Resultater i RMC & DD2 er oppdatert her

 

I Rotax Max vant Glenn Rumohr Granum foran Ruben Kverkild og Sindre Setsaas.
2016-06-04 21.51.35

 I DD2 regnet det fra balkongen over. Nikolai flankeres her av Sindre Møyland og Kim Rino Weire, begge BuirelArt.

2016-06-04 21.50.10

Alle DR gutta foran bilen til Gravdahl Motor as

2016-06-04 21.52.53

 

Theo Eriksen og Eirik Fleicher ble nummer en og to i cadetti.

2016-06-04 21.27.15

Amalie eriksen kjørte cadetti trening med sin Birel kart

2016-06-04 21.42.13

Og  Svein koste seg med kaffe vafler og boller 

2016-05-21 09.04.44