DD2 i Haugesund og andre nyheter

Hei alle sammen!

IMG_0814

Sist helg var det Vestlandsmesterskap i Haugesund med mange i DD2 feltet, så jeg dro dit da jeg ikke hadde noe RMC løp andre steder og løpet på Håsken hadde relativt få startende totalt sett.

Det er noen år siden jeg var på Haugaland, så det var hyggelig å se banen igjen. Jeg husker da banen ble åpnet i 1989/90. Flere av oss fra Kristiansand dro dit da og konkurrerte i Yamaha. Mitt store mål var å slå formannen i klubben der borte, og det klarte jeg, men jeg ble likevel bare nummer 2 etter Agders Dave Wanner, en av mine klubbkamarater. Lenge siden nå…

Løpet denne helgen hadde ca. 100 startende tilsammen, og et brukbart felt i DD2. De 2 første heatene gikk på tørt føre, og vinner i første heat ble Adrian Kirkhus, men en meget godt kjørende Morten Halvorsen på andre. Bakfra kom Bl.a. Petter Rongved, som vel endte på en 3.dje plass (jeg har ikke noen resultatliste fra de 2 første heatene.)

I andre heat kom Adrian igjen best ut, og bak ham kom bl.a. Morten Halvorsen.  Petter kom jagende bakfra og i en sving var han så uheldig å snurre Morten, som ikke var utpreget fornøyd med det. Petter var virkelig lei seg og stoppet opp og viste med hånden at dette virkelig ikke hadde vær meningen. Etter hvert kom de i gang igjen og kjørte seg oppover i feltet. Petter hadde ikke farten fra første heat, og hadde vel funnet ut at han like godt kunne spare dekk, så etter heatet hadde han vesentlig bedre dekk enn de andre. Haugaland banen spiser nemlig dekk!

 

Imidlertid var det forgjeves, for regnet kom til finalen, og det satte alt på hode, bortsett fra at Adrian fortsatte å kjøre veldig godt, og vant ganske klart, denne gangen foran Stian Hovland som virkelig kjørte fort på det glatte føre. Deretter kom Morten Halvorsen, Andre Steindal, Petter og Tonje Rongved, med Jahn Haldorsen og Lars Gjermestad til slutt.

 

I RMC sammenheng er det nå bare 2 løp igjen, Bergen 3.9 og Høstløpet 24.9.  Nikolai Stien har vunnet de 4 løpene han har deltatt i, men skal kjøre VM i KZ2 samme helg som vi kjører i Bergen, så dit kommer han ikke. Men hvis han vinner på den nye banen på Varna under Høstløpet, så blir han vår representant i Italia i oktober.

 

Ellers så har Arthur Ødegård fra Molde fått noen helseproblemer som har gjort at han ikke kan kjøre. Denne DD2 2015 mod DR karten hadde gått kun ca. 10 timer, og kun 2 timer etter bytte til Evo-2 råde i vår, så den kjøpte Arve Møyland i Tønsberg. Det betyr sannsynlig vis at Møylands BirelArt er til salgs, karten som Sivert har kjørt så bra med i 2016.

 

Jeg har også så vidt vært i kontakt med Helge Bjørløw fra Arendal, som vi ikke har hørt noe fra i år. Det viser seg at hans jobbsituasjon har blitt helt håpløs med tanke på å kjøre kart, og vil fortsette slik i hvertfall ett år til. Han er ikke fremmed for å selge sin DD2 DR fra 2015. Denne karten har bare gått 5-6 timer totalt, og er ikke startet opp etter bytte til EVO-2 råde i vår. Det følger selvsagt med oppdaterte EVO-2 kit med karten. Helge antyder at han kan la den gå for ca. kr. 50.000,-, mens nypris i dag er ca. kr. 80.000,-. Ta kontakt med meg hvis det skulle være interesse på tlf 932 34025.

 

Vi planlegger DD2 demo utover høsten. Vi har jo en «ledig» helg 18.9, og også mulighet etter Høstløpet. Jeg kan sannsynligvis stille med både DR og BirelArt og Tor Steinar har også mulighet til å stille med DR. Det kan sannsynligvis også avtales en-manns test med Tor Steinar på ukedagene. Ta kontakt med meg eller Tor på tlf. 479 33086.

 

Håper vi sees flest mulig i Bergen 3.9.

 

Med hilsen Svein