Høstløpet, RMC resultater og ny DD2 demo

Hei Alle sammen.

Da er årets sesong slutt for de fleste. Høstløpet på Varna satte sluttstrek for en lang sesong med 7 løp i RMC både i Rotax Max og i DD2, samt 4 løp i Rotax Max Girlpower Cup. Varna er blitt en rask bane alle nå virkelig setter pris på å kjøre på, og premiebordet under Høstløpet er et syn. Det var tett på 200 deltakere, og dermed et av de største løpene i Norge, og med avslutning i cupene som Stians Karting og Gravdahl Motor har arrangert,  ble det delt ut premier med verdi tillangt  over kr. 200.000,-.

img_0830

For ikke å være alt for detaljert så vant Ruben Kverkild RMC i Rotax Max etter å ha vunnet 5 av de 7 løpene som utgjorde Cupen, og han drar med oss til Sarno i Italia 15 – 23 oktober for å representere Norge. På 2 plass kom Glenn Rumohr Granum. Han vant de 2 løpene Ruben ikke vant, og på 3 plass kom fjorårets Norgesmester, Sindre Setsaas.

Dette var også rekkefølgen i det enkeltstående Høstløpet, og på et av bildene ser vi Ruben og Nikolai Stien med hver sin Verdensfinale billett. På det andre bildet de 3 beste i DD2 med pokaler og gavekort fra Gravdahl Motor. Her kunne vi hatt flere bilder, men det ble litt mye for meg som både speaker, premie utdeler og fotograf.

I Rotax Max ble det trukket en Max motor mellom de som hadde kjørt alle RMC løpene, og her var oddsen langt bedre enn i lotto kan man si. Til slutt var det Per Kristian Bekk som stakk av sted med motoren. Veldig fortjent og hyggelig for en sjåfør som ikke har hatt bare stang inn gjennom sesongen.

Det lover også godt for neste sesong at det siste uke er bestillt 8 nye Max motorer av folk som vil kjøre løp i Rotax Max neste år.

Våre 2 flotte jenter, Vilde Fjulsrud og Eline Vig fikk også sine velfortjente pokaler og gavekort i Girlpower Cup, og vi vil vel doble antallet jenter i Cupen neste år med Lise Marie Johansen som nå har kjøpt Rotax, og vi håper jo også på Camilla Haaheim fra Jæren. Kanskje kan vi lokke til oss flere.

I DD2 gledet det at det var 10 påmeldte, selv om Kim Rino trakk seg av fornuftige grunner. Han har siste uke lånt mye penger i banken for å bygge på hjemme, og med en mulig kjøper på sin BirelArt, tok han ikke sjansen på å kjøre og kanskje ødelegge karten. Tror ikke det var så farlig, da alle kjørte helt eksemplarisk.

Veldig hyggelig var det at Torstein Balto fulgte Nikolai Stien som en skygge i de 2 første heatene. Aldri har Torstein vært så tett på Nikolai. I finalen var det Daniel Mikkelrud som med en vanvittig tøff innbremsing splittet opp feltet bak Nikolai. Etter dette var det Sivert Møyland som skygget Nikolai, og sågar var forbi en liten stund, mens det gikk så jevnt at verken Daniel eller Torstein klarte å komme helt opp til de 2 i ledelsen.

Bakover i feltet kjører Stian Hovland stadig raskere, og imponerende kjøring var det av både Morten Trandem som veide inn over 200 kg, og «oldtimer» Per Eivind Andersen som kjørte sitt første løp for sesongen, og som lover å kjøre flere løp neste år.

Nikolai har vært suveren i den forstand at han har vunnet alle de 5 løpene han har deltatt i, og han blir denne gangen med oss som Norges representant i Sarno i DD2. Nikolai var med oss i Rotax Max til Al Ain i Emiratene for noen år siden, men nå er det ny klasse.

img_0832

 

Da minner vi om DD2 Demo på Håsken i Andebu ved Tønsberg førstkommende lørdag fra i 11 tiden. Tror det kommer mange og håper på godt vær, men jeg kommer uansett. Vi sees da!!

 

Med vennlig hilsen

Svein