Løpet som forsvant og litt til

Hei alle sammen!

Fredag 28 april skulle vi alle egentlig ha satt nesen mot Varna, men som dere vet ble DD2 løpet avlyst. Akkurat på fredagen tror jeg ikke det var så mange som var lei seg, for i hvertfall her Grimstad snødde det så det holdt. Faktisk måtte jeg vente noen timer før jeg med min sommerskodde lastebil kunne dra ut på landeveien. faktisk snødde det helt til Larvik, hvor det gikk over til regn, så treningen på Varna på fredagen gikk i pissregn og + 3 grader. Utrivelig!

Det som er trivelig, er at Arve Møyland har solgt en av sine DR/DD2 til Eivind Solbrekken i Kodal. Eivind er heltent og når han har fått litt trening på baken, vil han være med å kjøre løp!! Sivert Møyland beholder selvsagt den siste DR karten han kjøpte av meg i fjor høst, og trener og er klar til Håsken. Jeg gjentar at til Håsken er det bare å melde seg på. Gode nyheter sprer seg også som ild i tørt gress må dere huske.

Tilbake til løpet, som bl.a. var årets første RMC løp i Rotax Max. Her startet det 14 stykker, ikke minst takket være en stor kontingent nye førere fra Vestlandet. Som ventet, ihvertfall fra min side, så vant Ruben Kverkild alt. Han ble tross alt nr. 5 i Verdensfinalen i Sarno sist høst, og har bl.a. rukket et Euroserieløp i Genk allerede i år, og i tillegg har han trent og testet mye med de nye dekkene i regi av Pro-karting teamet.
At Glenn Rumohr Granum ble nummer 2, var heller ikke uventet, veldig rutinert som han og Ole (pappa) er. Det som både gledet og forbauset meg mest, var hvor fort vestlendingene kjørte. Spesielt raske var begge Haga brødrene, da Tobias Seilen Verlo slet litt i begynnelsen med en meget originalt koblet eksosventil. Da dette ble i orden, slo han til med en 3.dje plass i finalen, og sammen med de andre vestlendingene, må jeg si at de gjorde en imponerende figur i sitt første løp i Rotax. Selv følger jeg jo Thomas Håland fra Lista med Birel, som kom til Rotax uten tidligere løpserfaring i 2016. P.g.a mye stress rundt ankomsten til løpet, gikk det litt tungt i begynnelsen, men i finalen gikk det bedre og han ble nr. 9. Lise Marie Johansen er førsteårs Rotax fører, men kjørte innledningsvis veldig bra, og kom i mål på en 11. plass.

I mini hadde GM med to førere med nye BirelArt karter, Kristoffer Andresen, som vant tidkjøringen, og Theo Eriksen. De var begge i toppen hele dagen, og endte som nr. 4 og 5 i finalen. Eirik Andre Haug Fleischer med DR kom inn til 12 plass, mens Herman Ovenstad, også han med en helt ny BirelArt, hadde en stygg avkjøring og ble uplasert i finalen. I Cadetti begynner Conrad Bergheim Hansen, også han med Birel, å få taket på det. Til slutt ble det en finfin 11. plass, som Conrad ikke var fornøyd med selv, men som likevel var et stort steg i riktig retning i forhold til i fjor.

Gravdahl Motor har også sine interesser i X-30, da vi der stilte med 4 av våre beste førere med DR. En av de raskeste hele dagen var Dennis Olsen som også vant tilslutt. Martin Ellegård gjorde det ekstra vanskelig for seg selv ved å snurre på oppvarmingsrunden, og måtte starte bakerst da han ikke nådde sin posisjon før red line. Like fullt ble Martin nr. 5 tilslutt etter en forrykende opphenting. Ruben Kverkild kjørte både X-30 og Rotax Max, og kom inn til en 10. plass, fullstendig pumpa etter doble heat hele dagen. Veldig bra Ruben! Sander Strandbråten ligger vanligvis i det øvre sjiktet, men fikk problemer med motor på slutten, og ble vel uplassert til slutt.

Været var nydelig men kjølig på lørdagen og Jorunn og Tore Ingebretsen med hjelpere gjorde alt som sto i deres makt for at alle skulle trives. Vi kommer tilbake 17.6 til KNA Landsmesterskap.