Nikolai tilbake på vinnersporet. Ruben fortsetter der han slapp

Litt sent referat, men det er helt vilt på jobben om dagen.

Kongsberg bød på litt av hvert av vær, ikke minst regnvær, og da bærer resultatene preg av det.  Det blir fler snurringer og påkjørsler enn det normal gjør på tørt.

Rotax Max

Innledningsvis var faktisk Glenn Rumohr Granum raskest i Max på tidkjøringen, og det var helt klart at han var heltent. En annen som var tent, var Eivind Ås, som ble nr. 2. Eivind hadde for anledningen leid seg inn i DR teamet, og pappa Vidar var veldig imponert over hjelpen de fikk.  Dette ga seg særlig utslag på regn. Ruben ble bare nr. 8, men der hadde koblingen til eksosventilen hoppet av, så vidt jeg husker, så det var nok forklaringen på det dårlige utgangspunktet.

I første innledende vant Glenn igjen, også denne gangen med Eivind på annen, men nå hadde Ruben arbeidet seg opp til 3 plass.

I andre innledende var Ruben først i mål, kun tiendeler foran Glenn. Eivind falt ned til fjerde foran Sindre Slettemo Haga og Tobias Verlo.

I prefinalen var vi tilbake til den «vanlige» rekkefølgen, Ruben foran Glenn med Sindre Setsaas på tredje.  Dette er jo de tre med mest erfaring i Max. I dette heatet hadde Tobias Verlo jobbet seg opp til en finfin fjerdeplass, med Sindre Slettemo Hage på plassen etter. Heatet gikk på tørt, og nå var Eivind Ås falt ned på niende plass.

I finalen kom Glenn først ut, og dro en liten luke til Sindre og Ruben, og denne luken økte, men så la jeg merke til at Glenn begynte å se seg bakover på karten, avstanden til Ruben minket, og i depotsvingen mistet Glenn det ene bakhjulet og kjørte dermed ut. Synd for Glenn Rumohr Granum. Som jeg sa til Ruben;

«det nytter ikke å slå deg med bare 3 hjul»!

Men det er helt klart at det er Ruben og Glenn det står om.

DD2,

Spenningen var stor etter Håsken hvor Sivert Møyland vant klart, dog med Nikolai Stien som hadde tekniske problemer. I Kongsberg på regn fikk Sivert det ikke til. Dekkene var som såpe å kjøre på, og flere i andre klasser opplevde stor forskjell på regndekkene. Forhåpentligvis er ikke dette noe vi skal slite med resten av sesongen.

Tidkjøringen ble vunnet av Nikolai, tett fulgt av Stian Hovland og Lars Gjermestad og Jonas Bjørge som alle virkelig mestret regnføret, Sivert kom inn som nr. 7, selv om han «sto i ramma» alt han kunne.

I første innledende var det mye snurringer og utforkjøringer. Nikolai vant foran Stian Hovland, med DD2 debutant Markus H. Gjesdal på 3dje. Sivert var ekstra uheldig, og fikk ikke start på karten, så hans utgangspunkt ble ytterligere forverret.

Andre innledende ble igjen vunnet av Nikolai med Stian Hovland på en andreplass, men litt lengre bak, mens Jonas Bjørge nå var kommet seg opp til en finfin tredjeplass. Markus med en fin 4.plass foran Morten Halvorsen, mens både Sivert og Lars Gjermestad kom sist p..g.a utkjøringer.

I Prefinalen var Nikolai igjen suveren, mens Lars kom inn på en 2. plass, og Sivert Møyland ble nr. 3. Jonas Bjørge var uheldig å bli kjørt på, og det resulterte i at det gikk nesten en runde før han kom i gang igjen, og til slutt ble det en sisteplass i dette heatet.

I finalen vant igjen Nikolai med Sivert på en annen plass og Lars Gjermestad fikk revansje for løpet på Håsken og ble nr. 3 og kom på pallen. Deretter kom Jonas Bjørge, Stian Hovland, Morten Halvorsen, Håvard Molde, og Johannes Myren med debutantkryss, bravo Johannes. Sist var Markus Gjesdal med 10 sek tidsstraff for fanger.

Alt i alt et vellykket løp for flere, selv om regnværet gjorde sitt til at noen av resultatene ble dårligere enn de kunne ønske. Vi var tross alt 9 DD2’er som stilte til start, og til helgen er vi 10 påmeldte på Varna. Varna er det 3.dje løpet i RMC serien, i og med at Vårløpet ble avlyst.

Når det gjelder 19.august, har jeg fått 10 sikre startende, så jeg foreslår at vi går for det løpet på Håsken, slik at vi får de 7 løpene (hvorav de 5 beste teller) som var meningen.

Da har vi altså følgende løp igjen, ETTER Varna nå førstkommende.

19.8 Håsken

26.8 Rudskogen (Rudskogen er gøy med DD2!!)

10.9 Elverum

23.9 Varna og Høstløpet

Jeg skal få Terje til å rette opp tabellen hvis det lar seg gjøre.

I forkant av løpet hadde jeg fått litt «kjeft» (berettiget sådann) fordi jeg ikke alltid har vært tilstede ved premieutdelingene. Jeg tar dette til meg og bestemte meg for å skjerpe meg. Selve premieringen ble en del forsinket, og jeg hadde mye folk som skulle ha ting/hjelp, i tillegg til at jeg skulle lede nedtakingen av teltet, da de som sto der ikke var så vant med det. Jeg håpet i det lengste at arrangøren begynte med Cadetti, men neida, de hadde begynt med DD2 og Max, og var kommet til 125 Jr. ROK da jeg endelig fikk rotet meg ned til premieutdelingen. Og så vi som kjørte GirlPower Cup i tillegg. Pokalene lå i bilen, men det ble lite PR effekt når jeg ikke en gang klarer å komme meg ned. Eline Vig som vant, fikk likevel sin vel fortjente pokal, ikke minst takket være pappa Morten som minnet med på den «individuelle permieringen » vi har. 2.plassen gikk til Lise Marie Johansen, for anledningen med helt ny BirelArt S8-B. Lise Marie hadde like godt glemt hele GirlPower Cup hun også, og var reist hjem, men pokalen får du ved neste korsvei, Lise Marie.

Nå var ikke jeg den eneste som «misset» premieutdelingen, så tilslutt får jeg si at  «Ruben, til NM må vi skjerpe oss! OK?

Vi sees om et par dager på Varna.

Resultatene ligger og ute nå