Høst løpet 2017

 

Hei alle sammen!

Nok et fantastisk Høstløp avsluttet. Mer enn 200 påmeldte på Høstløpet og 70 lag i To-timern, Og hvilken seier for DR Racing Kart og Pro-Karting. Seier i både X-30, Rotax Max og DD2, ikke minst takket være de beste førerne selvsagt.

Rotax Max.

Etterat Ruben hadde vært nokså suveren i hele år, så det innledningsvis ut til at Glenn Rumohr Granum skulle ta innersvingen på Ruben Kverkild i de 2 innledende heatene. Da jeg senere snakket med pappa Kverkil, fikk jeg vite at i hvertfall i et av heatene hadde de giret seg helt bort, minst 8 tenner, og dermed var sjanseløse.

1. innledende

Jeg tar ikke med alle, men i mål var Glenn foran Ruben med Tobias Verlo på tredje. Føre var nokså tørt og på en overraskende 4. plass kom Camilla Håheim med dagens raskeste runde 51,390, mens Eivind Ås kom inn på en sterk 5. plass.

2. Innledende

Her vant igjen Glenn foran Ruben. Det var blitt litt våtere, og Eivind Ås viste at han behersket forholdende og ble nå nr. 3 foran imponerende Camilla som ikke hadde kjørt på 1,5 år etter en alvorlig ulykke i fjor.På 5. plass kom Eline Vig og Thomas Håland på 6.

Finale 1.

Nå var Ruben tilbake og vant foran Glenn, igjen med Eivind Ås på 3.På 4.plass fulgte så Tobias Verlo med Erlend Slettemoen Haga og Truls Larsen på plassene etter. I dette heatet kom verken Camilla eller Lise Marie til mål.

Finale 2.

Selv om Ruben var sikret RMC seieren hvis han bare ble nr. 10 eller bedre, kjørte han selvsagt for seier, og seire gjorde han.I  siste finale kom igjen Glenn på annen, Tobias var tilbake på 3.dje plass, med Eivind Ås på 4.. Deretter kom Erlend Slettemoen Haga, Truls Larsen, Thomas Håland, Eline Vig, Camilla Håheim. Alle 12 kom i mål i dette heatet. Fuktige forhold gjorde at det skjedde mer på banen enn det som regel gjør på tørt, og forskjellen mellom førerene kommer tydeligere frem når forholdene er vanskelige, men alt i alt et underholdende løp.

X-30

Tidkjøringen her gikk på vått, og raskest var Martin Ellegård og Morten Trandem i første pulje, og Christoffer Schwabe og Hpåvard Hallerud i andre. I de 2 første heatene var det Christoffer sammen med Tobias Nyberg, Håvard Hallerud og Martin Ellegård som var toneangivende. I finale 1 vant Christoffer foran Martin og Håvard, mens i Finale 2 gikk jammen Martin bort og vant foran Christoffer og Håvard.  2 – 0 til DR og PRO-karting.

DD2

Nikolai vant tidkjøringen men i første heat gikk han ut i første sving. Jeg sto ikke slik til at jeg så hav som skjedde, men han fikk kanskje litt hjelp? Uansett ble han stående en stund før han kom i gang igjen, så hele feltet var selvsagt for lengst forsvunnet.  Så startet jakten, og i mål hadde Nikolai passer flere førere. Vinner var Lars Gjermestad før Stian Hovland.  I andre innledende var det de samme 2 Vestlendingene i tet, mens Nikolai var oppe på 3 plass og Sivert Møyland på 4.

I første finale var Nikolai først i mål, også denne gang med Lars på annen, og overraskelsesmannen Christian Nilsen på. 3.dje.Så fulgte Sivert Møyland og Jonas Bjørge.

I finale 2 vant som kjent Nikolai, med Lars Gjermestad på annen og Stian Hovland på tredje. Det var litt klabb og babb bakover, noe som gjorde at Per Eivind Andersen tok en flott 4. plass foran Eivind Solbrekken og Christian Nilsen. Det mest spennende i finalen var kampen mellom de 2 unge førsteårskjørerne i DD2, Markus hellander Gjesdal og Sondre Weseth. Disse var støtfanger mot støtfanger hele tiden, men til slutt var det Markus som tok hjem «seieren» de to imellom.

Da er en fin sesong over, og det gjenstår bare å se hvordan våre 2 RMMGF finalister gjør det. De er ihvertfall ikke blitt noe dårligere til å kjøre enn de var i fjor.

Med hilsen Svein