DD2 demo på Håsken

 

Hei alle sammen!

Da fikk vi endelig kjørt vår annonserte DD2 demo. Håsken været var litt kjølig og overskyet fra morgenen av, men etter hvert klarnet det helt opp og ble riktig varmt og godt. Det var godt fremmøte, jeg talte totalt 10 stk DD2 karter, delvis i bruk og delvis noen som var til salgs.

Flere nye mulige DD2 førere og også flere gamle veteraner som kan tenke seg noe raskt og ukomplisert å kjøre. Selv hadde jeg med en BirelArt fra siste Verdensfinale, samt karten til Dag Krogsvold. Dag fikk sprett ny kart tidlig i sommer, men har vært plaget med periodevis forsvinnende gnist. Det viste seg å være koblingen til pick-up coilen som ikke var helt i «klikk». For å være helt sikker på at alt var i orden, tok «testfører» Kurt Olsen karten en 6-7 runder for å sjekke. «Helt perfekt» var beskjeden jeg fikk da Kurt kom inn. Stor takk til Kurt for hjelpen.

Blant flere førere fra Arendal var også Per Hansebråten som hadde mange gode 15 minutters heat. Tilslutt påsto han at han hadde kjørt så hardt at han hadde blodsmak i munnen. Han var ikke helt fornøyd med at jeg mente at forklaringen måtte være at han hadde bitt seg i tunga (hehe). Bra gjort av våre 63 år gamle stuntfører fra Nedenes.

En annen Arendalsfører var Markus Hellander Gjesdal som etter en obligatorisk tur ute i naturen, etter hvert fikk veldig bra rundetider, bortimot sekundet bedre enn på siste løp på samme bane. Bra Markus, du kommer deg!

Per hadde også med seg et par mulige DD2 førere fra det voksende kartmiljøet rundt Arendal. Yngste og minste testfører var yngste Stickler  som måtte utstyres både med 2 seter og flere puter for å komme frem til pedalene på en kart som var beregnet for mye størrer fører (jada, vi hadde folk med nødvendige papirer for å la en yngre fører teste på banen) Nå er det spennende hva familien Stickler kommer til i løpet av vinteren. Pappa Stickler har snakket om DD2 i et par år nå.

Fra Skiensdistriktet kom bl.a Roger Tangen og Roger Bjørkelund. Begge gamle kartgutter. Det hadde vært hyggelig om Ole på Geiteryggen hadde fått litt konkurranse nå som Torill ser ut til å ha gitt seg.  Kanskje kunne disse to også få lurt med seg Ole til Håsken, som med respekt å melde nok egner seg bedre for DD2 enn Geiteryggen. Oles bror Dag har nettopp investert i ny Max motor, og trenger også å lufte seg litt.

Espen Eriksen hadde med seg sin egen strøkne kart og også 2 kamerater som kjørte flere ganger og som syntes dette var kult.  Tror nok det etter hvert kan bli mange tette fighter mellom disse tre kameratene hvis de investerer «rett», d.v.s. i hver sin DD2. Dere lever bare en gang gutter.

En jeg savnet var Thomas Jørgensen, som på Varna under Høstløpet avslørte at han savnet DD2. Thomas representerte Norge 2 år på rad i VM i DD2 Master for få år siden. A pro pos DD2 Master, hvis noen av de gutta vi så på Håsken «tar mot til seg» til å investere i utstyr, kan vi gjerne kjøre DD2 Master i Norge i DD2 løpene, med separat premiering. I Danmark er DD2 Master enormt populært med opp til 40 førere i feltet.

Nye ansikter var også Joakim Boullet, Herman Hegdahl, her i blå «leiekartdresser», samt Diti Berisha. Bare brede smil der i gården etter prøvekjøring.

Nå er etter hvert sesongen over for min del, men jeg skal jo til Portugal 4 – 12 november med Norges representanter i Verdens finalen (RMMGF), Ruben Kverkild, nr. 5 i fjorårets VM i Rotax, og Nikolai Stien, nr. 10 i fjorårets DD2 VM.

For orden skyld tar jeg med noen av de brukte kartene (DD2) som er ledig akkurat nå.

Gravdahl Motor as, BirelArt 2017, gått 2 løp, kr. 59.000,-

Gravdahl Motor/PRO-Karting, 2 stk DR Xator DD2 2016/2017 gått lite (Nikolai Stien har vunnet det meste han har stilt opp i med disse Kr. 55.000,- pr stk (Fører følger ikke med)

Gravdahl Motor as /Helge Bjørløw. 2015 DR Xator gått 3 løp, 7-8 timer, kr. 49.900,-

Torstein Balto, 2016 Birel Art, gått 2016 sesongen, kr. 40.000,-

Ole Weseth, 2015 (?) Birel Art ex. Geir Antonsen, ca. 30 timer, kr. 37.000,-

Pål Gjermestad, 2014 Praga DD2, nr. 3 i årets DD2 RMC, pris ukjent.

Vi høres «plutselig».