Vårløpet 2018

Hei alle sammen!

Da er Vårløpe overt, og det som sitter mest igjen hos meg er spennende heat og mye stress. GM har jo førere med i Mini, 125 Junior, X-30, Rotax Max og DD2, og jeg får jo absolutt ta del i det som skjer, også problemene. Dette er kanskje ikke så interessant for alle dere, men for meg ble det ekstra stressende da jeg fikk beskjed av forhandleren jeg har kjøpt mc av, at han ikke hadde tenkt å sitte å vente på meg hele kvelden. Dette resulterte i at jeg måtte bråpakke sammen og stresse begge førerne jeg hadde i teltet med å ta det ned. I tillegg fikk jeg ikke se finale 2 i noen av klassene ,noe jeg hadde gledet meg til, spesielt i DD2. Så jeg forsvant som en ånd i en fillehaug alt for tidlig.

Referatet fra heatene blir derfor litt amputert, men for å begynne med Mini, så ble Sander Goberg Lie med Birelart nr. 14 av 33 startende. Veldig bra Sander I 125 Junior ROK kommer Mina Nilsen nå som en kule med DR Racingkart. Hun vant Finale 1, men ble utkjørt i finale 2 og kom seg opp til en finfin 10 plass. Kristoffer Andresen kjørte sitt første løp i 125 Rok Jr og knallåpnet med en 2. plass etter Mina i første innledende, og fulgte opp med en sterk 3. plass etter at Mina vant også i andre innledende. I 1. finale vant Mina igjen, mens Kristoffer ble kjørt av og måtte starte som nr. 21, men kjørte seg likevel opp til en 12. plass i Finale 2 .Fantastis bra Kristoffer!. En annen nykommer i denne klassen er Eirik Andre Haug Fleischer som endte i området 14 til 16 plass i det store og harde feltet. Bra kjørt av Eirik også.

X-30
Her la jeg spesielt merke til Sander Strandbråten som i finale 1 hadde en fantastisk oppkjøring og kom inn til en 8.plass. Her var det bare de 4 beste som hadde bedre rundetid, ca. 1 tidel, enn Sander. Disse 4 var ikke noen hvem som helst. men Tobias Nyberg som vant. deretter Håvard Hallerud, Martin Ellegård (DR) og Christoffer Schwabe. Sander forbedret denne plasseringen ytterligere til 7. plass i finale 2. Bra Sander!

Rotax Max

Selv om Ruben ikke har kjørt særlig mye i år, nesten ingen ting, er han tilbake i samme spor som i 2017, og vinner det meste. Tett bak følger TobiasSseilen Verlo, og ei som stadig imponerer er Camilla Håheim. Hun kjører FORT, og ingen skulle trodd at hun har vært borte fra karting i over ett år med skade. I finale 2 vant Ruben med Tobias på andre, så Morgan Kristiansen på tredje, bra Morgan, og Camilla på 4.de. Her klarte Thomas Håland (DR) en finfin 5 plass, til tross for avkjøring med påfølgende rammebrudd på treningen på fredag. Pappa Steinar fikser imidlertid det meste, så rammen ble sveist og snorrett som den ble, var det bare opp til Thomas.

DD2

Dette er ikke blant de største klassene, men her er det nerve. For meg som har et tett forhold til alle førerne/familiene, blir det noen ganger mer spennende enn godt er. Etter et sammenstør på Klepp forrige helg, var det også ekstra spenning mellom et par av familiene, men i løpet av helgen fikk disse snakket ut, og summa sumarum ble resultatet av dette veldig bra. Andre som også ute og brølte, ba pent om unnskyldning, og dermed var det ute av verden. Godt for oss alle.
På tidkjøringen var Nikolai (DR) raskest, fulgt av Sivert Møyland (DR) og Sondre Weseth (DR)!!, så Marius Solli Poulsen på 4., så jeg ventet en vanlig suveren demo av Nikolai. Dette fulgte Nikolai opp med seier i 1. innledende ,foran Jonas Bjørge (Maranello), Sivert og Sondre, mens Marius kjørte ut. I 2. innledende vant igjen Nikolai med Sivert på andre, så Var Marius (BirelArt) oppe på 3. med Jonas og Sondre deretter. Så ble det spennende! I 1. finale ble det virkelig kjempet og Marius Solli Poulsen klarte tilslutt å seire, og hadde store deler av heatet, da han først kom i ledingen, 5-6 meter til Nikolai, som ble nr. 2. deretter kom Sivert, Sondre og Jonas.
I finale 2, som jeg altså ikke så, kom gutta inn i følgende rekkefølge, Vinner Sivert Møyland, foran Nikko, Marius, Jonas, Sondre, Eivind og Markus. Nå viste det seg at Nikko hadde inntrykket frontspoiler, så han ble henvist til en 5. plass, og dermed ble pallen, som dere ser på bilde, som jeg har fått tilsendt, bestående av Sivert på topp, så Marius og Jonas på 3.dje. Sondre fikk en veldig imponerende 4. plass, men ikke minst imponerte Marius som er av de yngre i dette feltet, men selvfølgelig også imponerende av Sivert som vant det hele. Det skal bli VELDIG spennende å følge disse karene fremover mot Verdensfinalen.
Til helgen går fristen ut til å melde seg på til løpet på Sigdal, og der er det nye muligheter til å sanke nødvendige poeng mot Verdensfinalen. Foreløpig kan nesten hvem som helst vinne, så meld dere på. Deretter er det 3 ukes opphold i Rotax klassene, før vi treffes under Håsken Grand Prix i Andebu 2. juni. Håper vi sees riktig mange der.