RMC på Håsken 2.6.18

Hei alle sammen!

Da er det fjerde RMC løpet i årets serie på 8 løp over. Vi har knappe 14 dager til neste løp I Kongsberg 16.6 og deretter er det ytterligere 14 dager til årets 6. løp, på Vamoen ved Kristiansand. Etter Vamoen er det faktisk en hel måned til 7. løp, som igjen er på Håsken, og så nok en måned til siste løp som tradisjonen tro er Høstløpet på Varna. Oppsummert er det altså kun 4 løp igjen i årets sesong for DD2, men flere muligheter for de som vil kjøre Rotax Max i SommerCupen, og også i NM.
For DD2 bør oppkjøringen mot krav om NM i DD2 for 2019 starte nå, da klassene bestemmes i September. Med dagens sammensetning av Kartingseksjonen, er jeg dessverre overbevist om at presset må komme fra dere, da forhandlernes ønsker ikke vektlegges. Kanskje dette er noe Christian Nilsen kan ta seg av, tlf. 92049723, e-mail karosseri@bilomsetning.net, eller Hans-Peter Havdal, tlf. 92065690, e-mail hans-peter.havdal@semcon.com. Hans-Peter har litt tyngde inn mot NBF, så kanskje Christian og Hans-Peter skal slå seg sammen?

Løpet på Håsken hadde 10 startende i DD2 og 13 i Rotax Max, og gikk i ekte «Håsken-vær», d.v.s. bortimot 30 varmegrader.

I Rotax Max hadde vi gjensyn med Simen Celand Solberg som har fått lyst til å kjøre kart igjen. Vi stiftet også bekjentskap med nykommer Martin Hovland som med besterunder bare drøyt 6 tiendeler bak Rubens bestetider, gjorde en fin figur i helt ny BirelArt/Rotax Max. Ruben Kverkild var hele dagen klart best. Den eneste som i starten klarte å henge litt med, var Glenn Rumohr Granum, men i siste innledende løsnet startdrevet med brutt løp som resultat, og da ble veien opp for lang i finalen. I finalen kom Tobias Verlo inn på 2. plass etter å ha slitt litt tidligere, mens den som imponerte mest, etter Ruben, var Thomas Håland som fikk 3. plass i begge de siste heatene, og som iflg. en anonym kilde var den som kjørte de jevneste rundetidene. Dermed må vi regne med at Thomas har planer om å etablere seg blant de beste i toppen fremover, mye takket nitidig detaljarbeid fra pappa Steinar. Mathias Malmin kjørte fort hele dagen, og ble nr. 2 i siste innledende, men fikk problemer i finalen og falt bak i feltet. Camilla slutter aldri å imponere, og ble nr. 4 i begge de siste 2 heatene, og dermed slår hun flesteparten av gutta!

Like suveren som Ruben var i Max, var Nikolai Stien i DD2. Vant alt, raskeste rundetider og veldig jevn. Det gir suveren seier og lite spenning, men veldig betryggende for familien Stien som dro til Sverige allerede på tirsdag for å delta i årets andre Euro Challenge løp der. De får følge av Sivert Møyland, Marius Solli Poulsen og Emil Antonsen i DD2, og Ruben Kverkild i Rotax Max. Tidenes største Norske kontingent i Euro Challenge. I løpet på Håsken ble Sivert nr. 2 og Marius nr. 3 i begge de siste heatene, med Jonas Bjørge på 4. 5 plassen ble kjempet om av lokale Eivind Solbrekken og Per Eivind Andersen fra Solbergelva, hvor Eivind var best i siste innlendend med Per Eiving på 6., mens i finalen var det omvendt. Vi hadde også besøk fra Vestlandet ved våre 2 nederlandske venner, Benjamin Opdam og Anton van der Velde. Anton fullførte med stil, men Benjamin med sine 195 cm fikk problemer med varmen og sto over de siste heatene. Håper vi får se disse igjen her på Østlandet.

KNA Landsmesterskap til helgen går uten DD2 deltakelse, noe som er synd, men det betyr vel også at det er nok løp for DD2 gutta, bortsett fra Solli Poulsen & co som kjører ALT de kan komme over.