Sommerløpet på Vamoen og dyrkjøpt erfaring

Hei alle sammen!

Litt sent referat fra Vamoen, men det er litt å henge fingrene i nå rett før Sommercupen.
Jeg går rett på det viktigste som skjedde, nemlig diskvalifiseringen av Tobias Verlo. Normalt kommenterer jeg ikke slike hendelser, men her er det mye å lære for alle. Uten at det hadde noe med diskvalifiseringen av Tobias å gjøre, så var han suveren hele dagen, og i fravær av Ruben Kverkild, som ikke fikk fri fra Militæret, lå han an til å få verdifulle poeng han absolutt trengte i duellen med nettopp Ruben.

Det Tobias ryker på, er flottørhøyden. Dette er noe mange ikke kontrollerer, og dermed kan det gå slik det gikk denne gangen. Jeg viser til vedlagte Tekniske Reglement som ligger på NBF’s hjemmeside, på side 20 under punkt 6.10. Her står det om hvordan man kan regulere flottørhøyden og tolken som skal benyttes. Husk at Dell’Orto fabrikken ikke vet hva slags motor/ reglement forgasseren skal brukes til, så de bare monterer inn flottør armen. Det er greit nok at motoren skal være i orden, men det er forgasseren som er hjertet i motoren. Forgasseren er ikke inkludert i plomberingen og her kan du bytte hoveddyse, lavdyser(se reglement),nålehøyde, justere lufteskrue samt regulere flottørhøyden, noe som direkte påvirker hvor mye bensin motoren får. De som setter seg inn i dette, får uendelig mye mer ut av motoren enn de som «bare kjører». Det siste er selvsagt tillatt det og, men hvis det får slike følger som det fikk for Tobias, da er det ikke morro lenger. Hos Tobias var den ene flottør armen perfekt rett i underkanten av tolken, mens den andre var en hårsbredd for høy, og dette var ingen fordel for Tobias. Husk å fjerne pakningen på flottørkammeret når forgasseren måles!! Øystein Verlo (pappa) bekrefter at han aldri har verken sett eller tenkt på dette, og da går det som det går. Jeg tror alle tilstedeværende følte med Tobias.(og Øystein)

Jeg har tidligere minnet om dette, og det står som sagt i Teknisk Reglement, men jeg vil også minne Servicesenterene på å ta dette opp med kundene, ikke minst hvis kunden ligger i toppen slik Tobias gjør.

Med Tobias borte fra resultatlistene ble første innledende vunnet av brødrene Erlend og Sindre Slettemoen Haga, i den rekkefølge, med Adrian Kirkhus på tredje og endelig Truls Larsen på fjerde. Deretter fulgte Allan Rasmussen, Mina Nilsen, nykommer Erik Hægbostad og Leo Ildgruben, mens Morgan Kristiansen fikk problemer og ikke kom til mål.

I siste finale ble da Erlend vinner, og nå var Morgan tilbake som nummer 2 med Adrian på tredje, så Truls, Mina, Allan, Leo og Eirik, mens Sindre fikk problemer og ikke kom til mål.

Mina var eneste deltaker i dette løpet i Rotax Max GirlPower Cup, og fikk sin velfortjente pokal etter løpet. Jeg må også ta med Marius Eidem Buene som nettopp har kjøpt nu DR Cadetti, og som fluksens gikk opp å ble nr. 3, mye takket være støtte og tips fra Tor Steinar, selv om det var meg han kjøpte av. Gratulerer så mye

Før vi var kommet så langt, hadde vi andre problemer å rydde opp i. De to siste år har vi, slik X-30 og 125 Jr. ROK har, bedt om 2 finaler. Der hvor dette ikke går, vanligvis p.g.a. tidsskjemaet, har vi brukt 2. innledende som prefinale, men for at det skal bli riktig, må startplasseringen i 2. innledende følge som et resultat av første heat, og ikke som vi opplevde her, nemlig med startoppstilling i begge innledende heat som etter tidkjøringen. Vi møtte stor forståelse for dette fra arrangør og juryformann, men intern uenighet mellom deltakerne i Max og DD2, litt avhengig av hvordan det hadde gått i første heat, samt misforståelser m.h.t tidsskjemaet, gjorde att lange diskusjoner tilslutt gjorde at vi måtte kjøre som angitt i tilleggsreglene. Jeg vet ikke hvor mye utslag dette gjorde for den enkelte, men jeg tror det gikk greit, selv om temperaturen var litt høy hos noen underveis.

Jeg fant ikke noe på Mylaps denne gangen, så jeg tar forbehold om plassering som på Amigoo med endringer.

I DD2 var det 7 påmeldte, men Markus Gjesdal hadde mest lyst til å skru for Per Hansebråten og benyttet alle muligheter for å få det til. Resepten han falt ned på er tidenes mest originale (og dyre), men uansett ble resultatet at Per kjørte raskere tider enn noen gang, og er nå bare ca. 3 sek etter Nikolai. Oldtimeren er tross alt nesten 63 år.
Resultatet ble i prefinalen Nikolai som suveren vinner med Marius Solli Poulsen på andre, så Sivert Møyland, Jonas Bjørge, Sondre Weseth og sist den samme Per Hansebråten.
I finalen vant igjen Nikolai med Marius på annen, men med tillegg for frontspoiler falt Marius ned på fjerde, så på pallen som nr. 2 sto Sivert og Jonas på 3. Sist kom igjen Sondre og Per.

Fantastisk vær og hyggelige arrangører er verd å ta med seg, men jeg må ta mer tak i arrangørene mht vårt ønske om 2 finaler, og hvis alle bruker ferien til å lese seg opp på litt lett reglements lektyre, så bør det bli bra.

Jeg ser en del av dere under SommerCupen, og til dere andre, Riktig God Sommer.

Tekniske reglement Rotax 2017