Sommercup 2018

Da er SommerCupen over for 25 gang, og hvilket vær!  Ingen fare med å bo 9 døgn i lastebil i slikt vær og med så mange hyggelige venner tilstede.

Ved siden av meget sterke resultater i Rotax Max som kjørte sammen med X-30, så kjørte Mina Pedersen Nilsen tidvis fantastisk i 125 ROK junior, og i Mini gikk «vi» bort og vant SommerCupen med Ricciardo. Gratulerer til familien Finsås og Sjur Bruland.

Stikk i strid med det jeg hadde forventet, «herjet» Tobias Verlo med X-30’ene på Trøgstad i første løp den 8.7, og vant foran Adrian Karterud. Og Adrian var ikke eneste gode X-30 fører som kjørte SommerCupen. Tobias Nyberg var med, likeså Jonas Holte Rød, Tommy Nordvang og Guro Majormoen var med på ulike SommerCup løp.

I andre løp 10.7 vant Adrian såvidt foran Tobias Verlo. Da vi kom til Håsken 12.7, gikk like godt Sivert Møyland bort og vant tidkjøringen med lånt DR kart. Så ble det litt vått og i finalen var det bergenseren Lars Angeltveit som vant ganske klart foran Tobias Verlo, mens Morgan Kristiansen her ble nr. 5. Mao 3 Bergenere høy oppe som viste at de hadde kjørt på regn før.

Da vi kom til siste løp den 14.7 var sommervarmen tilbake og Tobias Verlo var totalraskest med 47.478, men ble i finalen slått av Tobias Nyberg. Her kom Morgan på 5.,Eivind Ås hadde knekt koden og ble nr. 13 og Adrian Kirkhus på 14. Totalt var det 30 stk med. Kanskje den beste og hyggeligste SommerCupen noensinde, med fin underholdning på fredag 13, og jeg kan ikke få fullrost Håsken og folkene der for innsats og ikke m inst med et kjempeflott anlegg med gode dusjer. En nødvendighet i 30 graders varme.

NM er som dere vet andre helgen i august i Molde, og det hadde vært hyggelig om vi kunne være riktig mange med i Max der.

I rapporten fra Vamoen nevnte jeg de forskjellige parameterene som kan justeres på Max forgasseren. Som Steinar Håland helt riktig påpeker, så er det bare på de eldre XQ forgasserene at lavdysen, «idle jet» kan byttes i størrelse. På den nye EVO forgasseren XS er denne dysestørrelsen fast.

Under 2-veisen på Kongsberg kommer jeg ikke, da jeg har et viktig møte den helgen, men det er da heller ikke en RMC helg. Av samme grunn er jeg litt usikker på NM, men det vil bli avgjort i begynnelsen av August.  Skulle jeg ikke få anledning til å dra, vil Ingvar Kirkhus ta seg også av Max gutta (og evt jentene) som ett av Servicesenterene som vil være representert.

Med hilsen Svein