RMC Håsken 2018

Hei alle sammen.

Da er løpene på Håsken over og dermed 7. og nest siste RMC løp for sesongen. Det siste er som dere vet the Grand Finale for nær sagt alle kartingklasser i Norge, nemlig Høstfinalen på Varna.
På Håsken hadde vi nær sagt som vanlig praktfullt vær, og alt gikk etter programmet. I Rotax Max var Glenn Rumohr Granum med som mekaniker for Camilla Håheim, ellers var de fleste av de faste med.
Som han har hatt for vane også i år, var Ruben Kverkild raskest gjennom alle heat samt tidkjøring. Spenningen knyttet seg mest til hvem som skulle komme inn som nr. 3, da Tobias Seilen Verlo var like suverent nr. 2 gjennom hele løpet.
På tidkjøringen var rekkefølgen Ruben, Tobias, Mina Pedersen Nilsen, Morgan Kristiansen, Erlend Slettemoen Haga, og så Camilla Håheim. På 9. Martin S. Hovland som er i stadig fremgang. Totalt 11 startende med Stig Atle Kvinen til slutt.
I de innledende heatene vant Ruben foran Tobias, Morgan og Mina, og det så ut til at det var der styrkeforholdet lå.
I første finale var rekkefølgen den samme, med Erlend på 5., Eiving Ås på 6, Thomas Håland på 7.,så Camilla Håheim, Truls Larsen og Martin Hovland. Stig Atle hadde skåret og kjørte ikke de 2 finalene.
Så i finalen på 15 runder klarte Mina å smette forbi Morgan et stykke ut i løpet
, med det resultat at vinner ble Ruben foran Tobias, så som nr. 3 Mina foran Morgan, så Erlend, mens Thomas Håland hadde kjørt seg opp til 6. plass. Martin Hovland begynte å vise hornene og hadde 2 fine forbikjøringer som resultertei en finfin 7.plass foran Camilla, Eivind og Truls Larsen. Det ble mao en kjempefornøyd familien Pedersen Nilsen, og en like skuffet familien Kristiansen, men slik er det nå en gang i racing. Mina har for øvrig kjørt utrolig mye kart i år, også i sommerferien, så hun blir å regne med i fremtiden hun også.

Girlpower Cup

Løpet inngikk i Rotax Max Girlpower Cup, og med Lise Marie ennå ute med skade, ble det Mina en og Camilla 2 i begge finalene.

DD2

I Nikolai Stiens fravær, var Sivert Møyland suveren. Nikolai fikk ikke fri av sin arbeidsgiver, men hadde finregnet på poengene og regner med at det skal holde likevel.
Både på tidkjøringen og i de innledende heatene vant Sivert foran Marius, bortsett fra i første heat der Marius ble nr. 5, så Sondre Weseth, Eivind Solbrekken, Jonas Bjørge, Endre Hammer, nykommer fra Andebu og helt ferske DD2 fører Erlend Øxseth, 53 år, som ikke hadde hatt DD2 kart mer enn 3 uker.
I finale en så rekkefølgen ut til å ble Sivert, Marius, Sondre, Eivind, Jonas, Endre og Erlend, men i siste finale skjedde det at Sondre skar på slutten av heatet, og dermed ble det 3 dobbelt Håsken på pallen, og ikke 4 dobbelt i og med at Sivert vant foran Marius, som i finaleheatet hadde raskeste rundetid, så Eivind, Jonas, Endre og Erlend på 6 og siste av de som kom til mål.
Vi takker Håsken for nok et hyggelig og prikkfritt arranger løp. Så får vi se hvem som vil arrangere NM neste år.