Første race 2019 unnagjort

Hei alle sammen!

Da er første løp i årets RMC kjørt, og som vanlig skjedde mye rart. Som dere vet ble det ikke DD2 løp pga for liten deltakelse, og mens jeg er inne på det, så er neste løp, også i DD2 og Max, på Sigdal 11.5. Som jeg alltid sier, meld dere på, og meld heller av hvis det kommer noe i veien. Det er alltid hyggeligere å melde seg på når det er mange, enn å ikke vite hvor mange det blir fordi de fleste venter til siste liten.

Jeg gjentar igjen at jeg ikke kan komme til Sigdal pga konfirmasjon. Det er første gang i historien at jeg ikke er på løp når det er løp i Sigdal, og det er første gang jeg ikke stiller på et RMC løp, men denne gangen er det egen familie, og det er viktig.Ta kontkt på forhånd hvis dere vet om noe dere trenger,eller ta kontakt med Ingvar Kirkhus /B & V) eller Øystein Kristiansen, CRG Norge.

Rotax Max

Vinner av tidkjøringen var Thomas Håland, noe som ikke var helt uventet for meg da han hadde ligget å trent på Varna i «hele» påsken, og virkelig kjørt seg inn på banen, og oppnådd tider som ga selvtillit. Etter Thomas kom Tobias VERLO OG Mina Pedersen. Ikke rart Mina er helt oppe der, hun var jo der allerede på Håsken ifjor høst, og har kjørt over «hele Europa» i vinter. Slikt blir det både rutine og fart av. Disse to vekslet litt på plassene og kom seg snart forbi Thomas pga sin større rutine, og i mål var det Tobias foran Mina og Thomas.
I de neste heatene ble det omtrent samme resultat, men så i finalen fikk vi en overraskelse. Det hadde skyet over og kommet noen dråper gjennom ettermiddagen, men var ganske tørt da finalen startet. 9 av 10 stilte på slicks. Kun Ildgruben startet på regndekk, først og fremst fordi pappa hadde noen fysiske utfordringer denne lørdagen, og rett og slett ikke gadd å bytte hjul.
Dette resulterte jo i at gutten falt bakover i feltet i forhold til de andre som kjørte på slicks., helt til regndråpene igjen begynte å falle. Dermed startet opphentingen, og ca. en runde før målgang passerte unge Ildgruben ledende Tobias Verlo og gikk dermed seirende i mål. Sikker en uventet seier som smakte.

Girl Power.
Selv om ikke alle jentene som kjører Max rakk til Varna, så fikk vi i hvertfall en full pall, med Mina på toppen. Her jeg nå sitter er jeg uten både MyLaps og Amiigos, så jeg har verken navn eller nøyaktig plassering foran meg, men vi har jo to jenter til på Klepp som jeg håper kommer med fremover. Selv om Lise Marie forsøkte seg med X-30 i helgen, så tror jeg hun er tilbake i Rotax Max så snart pappa får fri en helg til å være mekaniker.

På veien hjem fikk jeg en hyggelig telefon fra en som hadde forsøkt et konkurrerende motormerke, men det gadd han ikke mer, så mandag sendte jeg bort en ny Max motor. MAO styrker vi feltet etterhvert, så jeg har god tro på felt rundt 15-18 stykker utover.

Etter Sigdal er neste RMC løp i Bergen 25.5, hvor jeg regner med å komme, og i DD2 på Håsken 1.6. Der bør det ihvertfall være «stinn brakke», fordette er siste løp på Håsken før NM der i slutten av juni. Nå er ikke DD2 NM klasse, men vi får kjøre RMC løp under NM og er lovet både store pengepremier og store pokaler av våre sponsorer i år, så det skal bli skikkelig morro.

Resultater fra Varna ligger ute her

Vi høres og sees ! Mvh Svein