RMC på Håsken 1.6.19

Hei alle sammen!

Takker for en kjempehelg på Håsken (ihvertfall for en god del av dere).  Det er lenge siden vi var 18 startende i Rotax Max, og hadde det ikke vært for en viktig konfirmasjon, hadde vi vært 19 stk. Max er på gang og praten i depoet tyder på at flere vil gå til Max både på østlandet og vestlandet fremover, og ikke minst til neste sesong.

En av grunnene til det gode startfeltet er flere nykommere av året. Kristoffer Guttormsen og Emil Stokkan er helt ferske, og jeg håper bare at de ikke blir skremt av nivået. Husk at de beste i klassen har kjørt både kart og Rotax i mange år. De 2 nykommerne fra 2018, Nikolai Norum og Martin S. Hovland er tilbake, og det er også Lise Marie Johansen.

For Lise Marie var nok løpet på Håsken en opptur etter at hun knapt kom til mål i et eneste heat i Bergen siste helg. Selv var jeg litt skeptisk da hun kom helt til første sving før hun kjørte ut i første innledende, og i andre innledende ble hun også stående, men denne gangen var grunnen en røket gasswire. Derfra var det bare opptur med fullført i begge finalene, i første finale helt oppe på 6. plass. Slik skal det være Lise Marie, glem redselen for å ødelegge karten, bare stå på!

En stor overraskelse var Martin Ueland. Det hadde gått rykter om at han kjørte fort, og plasseringene i Bergen tydet på at han hørte til blant de 5-6 raskeste. Gledelig overraskende var det da at han vant både tidkjøringen (foran Tobias) samt både 1. og 2. innledende. Første innledende foran Mina og Morgan. Andre innledende foran Eivind Ås og Morgan. Haga brødrene var som vanlig høyt oppe og i andre innledende var  Martin S. Hovland helt oppe på en 6. plass. Bra Martin!

Etter et par «race incidents» som involverte bl. a Tobias Verlo,  kom han bakfra i 1. finale, som han vant foran Martin Ueland og Morgan. Deretter kom Mina og Eivind. I finale 2 vant igjen Tobias, med Morgan på andre og Martin Ueland på 3. Deretter fulgte Erlend S. Haga, Eivind Ås og så Sindre S. Haga. Sikkert en opptur for Eivind etter en lang og «slitsom» russefeiring, og etter at han har fått montert et forlengerset på sin DR slik at han slipper å sitte med bena oppunder ørene.

I  så store felt er det ikke til å unngå at noen må bryte. I siste finale brøt både Mina Pedersen, Nikolai Norum, Tirild Horpestad og Emil Stokkan. Kanskje ekstra surt for Mina som gjennom hele dagen hadde kjørt fort.

I Rotax GirlPower Cup var 4 jenter med i og med at Benedicte U. Bøe måtte i konfirmasjon (hun var på banen både torsdag og fredag)  Vinner ble Tuva Hauge Nilsen med Lise Marie Johansen på andre.

DD2 – Sondre er blitt voksen!

I DD2 stilte 9 førere, og det er jo bedre enn på lenge. En som har lagt seg virkelig i selen, er Thomas Bakke Johnsen, med nitidige forberedelser, både fysisk og på utstyrsfronten. Vi så konturene av noe stort allerede på treningen, hvor han var raskest foran Sivert Møyland og Christian Nilsen. Jeg mener det var noe fuktig da, og så vidt jeg husker, har Thomas alltid vært god på regn.

Tidkjøringen ble likevel oppskriftsmessig vunnet av Sivert foran en annen med ambisjoner, Eivind Solbrekken, og så kom Thomas og så overraskelsesmannen Per Eivind Andersen. En annen det har gått «rykter » om, Sondre Weseth, hadde problemer og kom sist på tidkjøringen.

I første innledende skar Sivert en motor, noe som skulle bli dagens gjennomgangstema for ham, så vinner ble Eivind Formoe Solbrekken foran Thomas Bakke Johnsen. Nå var Sondre oppe på tredje med Kim Rino Weire på 4. Kim Rino har vært borte fra kart i 2 år, så det var ekstra hyggelig å se ham igjen med nytt utstyr. I andre innledende  vant Sondre foran Eivind F. Solbrekken. Overraskelsmannen Per Eivind Andersen ble 3 foran Kim Rino og Endre Hammer, mens Sivert hadde nok et havari, men Thomas «bare» hadde et uhell som gjorde at han ikke kom til mål.

Første finale så igjen Sondre på toppen, mens Sivert kom bakfra og tok enkelt andreplassen, men det var tydelig at ikke alt var i orden, for farten fra første del av løpet forsvant utover i heatet, og han nærmet seg ikke Sondre. Bak Sivert kom så Eivind, Kim Rino, Christian Nilsen, Thomas B., Endre Hammer, Per Eivind og Håvard Molde .

I finale 2 forsvant igjen Sivert ut med skjært motor, denne gangen veiv. Har sikkert sammenheng med sylinderskjæringen 2 heat tidligere. Blir det først så tørt at stempelet skjærer seg, kommer gjerne råden etter. Det som er viktig nå, er å finne årsaken. Det skal bl.a. sendes bensinprøve til analyse. Oljemengde og dysing skal nemlig være godt innenfor. Trist for familien Møyland.

Dette redet grunnen for Sondre som tok en soleklar seier foran en strålende fornøyd Thomas Bakke Johnsen. Deretter kom Christian Nilsen, Kim Rino, Endre Hammer, Per Eivind og Håvard Molde. Eivind Solbrekken som kjørte så fort innledningsvis, hadde et uhell og kom ikke til mål.

Til NM er det nå påmeldt 12 stk.. Håvard Molde skal nå melde seg på og hvis vi kunne «lure» Emil, Nikolai og Marius til å delta i NM, er vi 16, og det er enda håp om at 2-3 svensker til skal melde seg på. Skal vi se 20 tallet i DD2 klassen under NM? Jeg begynner å bli litt nervøs, vi har jo bare bestilt 20 pokaler!!

NB. Resultatene finner dere som kjent på www.amigoo.se. Bildene av pallen i GirlPower og DD2 har bare to deltakere da noen allerede hadde reist hjem da premieutdelingen fant sted.