RMC på Høstløpet varna 21.9.19

Hei alle sammen.
Som vanlig kommer jeg med mine betraktninger noen dager etter at alle andre har lagt ut om sine triumfer på FB. Nok om det, jeg er ingen kløpper på Fb og så har jeg jo litt annet å gjøre etter en lang løpshelg.

Høstløpet er for oss med Rotax selve Julekvelden hvor de beste gjennom sesongen skal premieres. Her utdeles ikke bare pokaler for selve Høstløpet, men også noen større «bøtter» til de 3 beste gjennom sesongen i hver klasse, samt gavekort og selvsagt de mest etterlengtede «Big Tickets». Løpet gikk i nydelig høstvær med en fantastisk himmel over Varna fredag kveld.(se bilde)

Rotax Max
Som mange har fått med seg, har Tobias vært litt syk, og sto over. Ingen ting skal komme i veien for Verdensfinalen!

Så i Tobias sitt fravær sto det som vanlig mellom Hagabrødrene og Morgan i første rekke. I første finale ble det 2 x Haga på topp med Morgan på 3.dje, aller først Sindre. Ellers la jeg merke til at Eivind Ås ble nr. 2 på tidskjøringen. Christer Otterstrøm kjørte sitt aller første Max løp med sin nye motor og klarte utrolige 5. og 7. plass i de to finalene. Per Brennhaugen, som vanligvis kjører bil, var tilbake med en gjesteopptreden, og kom faktisk på pallen i Finale 2, da Erlend var uheldig og ikke kom til mål. Martin Ueland var uheldig i begge finalene, mens i sitt andre løp i Rotax kom Nora Strømmen på 6. plass i Finale 2. Grattis!! Vi har endelig fått Joakim Brulands motor til å gå uten å fuske, og hyggelig var det også med et gjensyn med Julius Flan Rustad, som ble nr.11 i finalen.
Vi var hele 17 startende på Varna, så Rotax har etablert seg solid igjen, og i helgen leverte jeg nok en ny motor, og stadig fler melder sin interesse.
Under sammenlagt utdelingen var som nevnt Tobias ikke tilstede, men det var en meget blid liten pjokk fra Bergen som fikk ta imot både stor pokal og «Big Ticket». Nummer 2 totalt i Cupen ble Morgan Kristiansen og 3 Erlend Slettemoen Haga.

GirlPower Cup
Hele 7 jenter har deltatt i Cup’en i år, men ikke alle har rukket alle løpene (6) eller de 4 tellende, men Nora Strømmen kommer nå som en kule, selv om hun bare rakk dette siste GirlPower løpet. Løpet på Rudskogen var nemlig ikke GirlPower, men i helgen vant hun sin klasse foran Benedicte og Tuva.
Vinner av sammenlagt Cupen ble Tuva H. Nilsen med Benedicte Ueland Bøe bare 5 poeng bak. Som nr. 3 kom Lise Marie Johansen inn som den beste av de som kun hadde kjørt 3 løp. Vi ser frem til å få med enda flere jenter i 2020 enn de 7 som har vært med i 2019.

Rotax DD2
Her var et ganske sterkt felt påmeldt, men Christian Nilsen måtte kaste inn håndkleet pga jobb, og gjensynet med Daniel Mikkelrud gikk også i vasken da han ikke fikk mekaniker. Synd.
Derimot fikk vi gleden av å se Ruben Kverkild i DD2. Det er nå noen år siden vi fristet ham under en demo på Kongsberg, men som kjent har han dominert Rotax Max de siste årene, og i år har han vist at han også har knekt X-30 koden. Etter å ha kjørt meget bra både på tidkjøringene og stort sett kommet inn som nummer 2 i alle heat, var han veldig fornøyd etter å ha kjørt med gear og 4-hjulsbrems for første gang i løp. «Helt rått og veldig morro med både gear og 4-hjulsbrems » sier Ruben. Så får vi se hva som skjer i 2020.
Sivert Møyland var det ingen ting å gjøre med, og godt var det, for hans selvtillit, som skal til Sarno om knappe 4 uker. Min personlige drøm er et løp med bl.a. de i dag beste DD2 førerne, Emil Antonsen, Sivert Møyland, Nikolai Stien og Ruben Kverkild. Det hadde vært noe! Største utfordring hadde nok vært fedrene som evt. står i samme team? Konkurranseinstinktet er jo på topp der i gården.
Spesielt i finale 2 var det tett racing mellom 3-4 førere, og Ruben brukte laaaang tid på å komme forbi. Dette gjorde at Sivert fikk stikke, så kampen om førsteplassen ble det aldri noe av. Sondre Weseth ble 3 i begge finaler, mens Endre Hammer ikke fant farten denne dagen. I sitt andre løp for sesongen viste Markus stor fremgang, og var (nesten) ikke av banen. Nå blir det skole for Markus i vinter, så får vi se hvordan finansene blir i 2020. Sivert begynner på flyskole, som er meget krevende, så det er også for ham noe usikkert hvor mange løp han kan få plass til neste år.
I Cupen ble selvsagt Sivert nummer en og fikk sin fortjente pokal og «Big Ticket» til Sarno. Nummer 2 ble Sondre Weseth og 3 Thomas Bakke Johnsen.
Totalt har 14 stk. deltatt i DD2 RMC av de ca. 40 kartene som er i gang der ute. Potensialet er tilstede, men selvsagt er en slik motor populær blant hobbyførerne. Nå skal vi forsøke å arrangere en demo både på Østlandet og på Klepp i løpet av kort tid, så sant det er noen som viser interesse. Denne demoen er først og fremst beregnet på de som kommer opp fra 125 Rok Junior, samt de som i X-30 og Max søker ytterligere utfordringer, uten KZ’ens kostnader.

Jeg holder dere informert utover, og ikke glem å følge Tobias og Sivert i Sarno 23-26 oktober.