Rotax oppdateringer

Hei alle sammen!
Jeg opplyste etter at jeg kom hjem fra Sarno at Rotax arbeider med nye starterdrev og balansedrev til DD2, da vi har hatt noen tilfeller av at tennene på disse har røket.
Problemet er løst ved at drevene lages delvis i nytt materiale og først og fremst ved at drevene som tar i hverandre, d.v.s. drevet på baksiden av starterdrevet og balansedrevet, har bredere anleggsflate (+50%)
Alle nye motorer vil selvsagt ha disse drevene, og hvis noen av forhandlerne/servicesenterene har slike nye ubrukte på lager, vil disse bli byttet uten mellomlegg hos meg.

På brukte motorer vil gjerne fabrikken at alle bytter disse drevene, og tilbyr 50% rabatt på disse i en kampanje periode frem til 31. mai 2020. Drevene ligger lett tilgjengelig under clutchdekselet og kan byttes av eier. I så fall må man huske på å avfette starterdrevet skikkelig, spesielt gjengene som brukes ved feste av clutchen ( 3 stk) da starterdrevet er satt inn med et korrosjonshindrende stoff.
Husk også locktite, 638/648, på mutteren og viktig, timingen av de 2 drevene. Det er en rask jobb, så for noen vil det kanskje lønne seg å få det gjort hos en forhandler/servicesenter. Etter 31.05.20 vil ikke fabrikken godkjenne reklamasjon på disse drevene hvis de ikke er byttet.

Ordinær pris er kr. 890,- for balansedrevet, og kr. 1646,- for starterdrevet. I kampanjeperioden vil fabrikken gi 50% rabatt på disse, så totalpris blir kr, 1.268,- + evt. frakt (og arbeid).
Prisen er absolutt netto/netto og langt lavere enn vår normale nettopris, så vennligst bestill i god tid. Jeg vet jo ikke hvor mange som vil gjøre dette, men oppfordrer alle til å ta denne lille investeringen.

De første få settene kommer inn til uken, og så vil de komme inn videre fra februar etter hvert som dere bestiller. Husk at vi må ha inn de gamle delene sammen med et bilde av motornummer, da vi må kappe drevene i stykker, ta bilde og returnere til fabrikken før vi får kreditnota.

Vinteren er tid for overhaling, så jeg anbefaler dere å ta den nå mens det er litt roligere for våre Servicesentere. Bytte av starterdrev/balansedrev vil da heller ikke koste noe ekstra. For min del kan jeg vente med å sende regning/motoren i retur, før til våren når dere skal ha den ut. Det viktigste for meg er å få den inn nå mens det er stille (NB.Er på ferie 1-14 februar)

Terminliste
Jobber fortsatt med noen av arrangørene for å få klarsignal. NM status er iflg. statuttene til NBF avhengig av et snitt på 10 deltakere i året før NM status blir tildelt. Da er det opp til oss! Håper på DD2 som gjesteklasse i 2020 som vi hadde stor suksess med i 2019.

Riktig GOD JUL til dere alle, og hører gjerne fra dere.

http://www.rotax.no/wordpress/wp-content/uploads/2019/12/Scan0552.pdf

Mvh Svein