Vårløpet 2020

Hei alle sammen.

Da var årets første løp over, og et løp med en avvikling vi ikke har opplevd før. Aldri har vel en arrangør hatt så mye ekstra arbeide i forbindelse med et løp, og jammen gikk det bedre enn de fleste kunne trodd.
Torsdag og fredag hadde vi 25 – 29 grader og fantastisk vær, mens utpå lørdagen begynte det og regne, og søndag da «mine» klasser kjørte, regnet det stort sett hele tiden. Det gikk vel bare et par heat på tørt.

Rotax Max..

I Max trodde jeg lenge at «there was a new king in town», i og med at Morgan Kristiansen vant begge innledende heat, og også første finale, selv om det var Thomas Håland som vant tidkjøringen. Thomas har mao farten inne, men mangler ennå litt på jevnhet og rutine på å kjøre i trafikk. Det blir litt store åpninger noen ganger, og dermed kommer ofte fler forbi. Dog så hadde han flere forrykende oppkjøringer.
Regnvær er føret som Eivind Ås trives på, noe vi så på alle innledende heat og en 4.de plass i første finale. Men så var det finalen da. Her ble det for vanskelig, og både nykommer Brage Skarstein gikk ut (andre runde), Eivind, Benedicte og Mina.
Sivert Møyland hadde vært en soleklar tredjemann hele dagen etter Morgan og Tobias, men fikk en 10 sekunder for feilstart(?) i finalen, og ble dermed nr. 5.
Så var det kong Morgan da, med Tobias på fangeren i alle innledende og første finale. Det var helt klart at Tobias hadde store problemer med å finne ut hvor han skulle ta Morgan, men i finalen lykkes det, og dermed er Tobias fremdeles på toppen. Men tett var det, og det er helt klart at Morgan har tatt et steg til og er tett på å bli den beste i klassen. Men den plassen gir ikke Tobias fra seg frivillig.
Lise Marie var påmeldt, men stilte ikke. Vet hun har trent en del i år, men har ikke alltid lett for å få logistikken til å gå opp. Lise Marie kommer sikkert sterkere igjen.

DD2

Først og fremst en stor takk til alle som stilte opp. Det var et slit å få et stort nok felt, med flere som lovet å stille, og som av forskjellige grunner måtte melde avbud. Egentlig er vi mange nok til lett å stille et felt på 12 -15 karter, men da må alle kunne, noe som synes vanskelig blant de førerne vi har i dag.
Sivert var som vanlig suveren. I ett av heatene rakk han ikke å bli ferdig med å bytte dekk, så han ble holdt igjen til warm up runden var passert, og ble sluppet ut et stykke bak de andre i masterrunden. Likevel var det ikke mange rundene før han var i tet. Imponerende. Som Sivert kjørte også Adrian to klasser, men Adran kjørte KZ2 på lørdagen og viste stor klasse ved å være suveren innledningsvis, men i finalen gjorde regnet at resultatet ikke ble så bra. Uansett en stor takk også til Adrian for å stille i DD2 denne helgen. Vi trengte også ham så inderlig., og han var like suverent nr. 2 som Marius var best.
Regnet gjorde at Erlend Øxseth tok 3. plassen etter planlagt og velkalkulert kjøring, ingen stunt der i gården. Så må jeg gi en ekstra honnør til debutantene Renatas Girzadas og Vegard Weka for å stille i heller ufyselig vær, Bak Vegards kjøring ligger en heller utrolig historie. Vegard har ikke kjørt kart siden han kjørte Mini for noen år siden. Det var første gang i farens RM1 og i farens sete. Det gikk vel halvannen Vegar i det sete, som viste en utrolig tøff innstilling under vanskelige forhold. De ankom hals over hode lørdag kveld og måtte fluksens begynne å bygge om frontspoiler for dagen regelverk. En kan godt si det var mye armer og ben og ikke minst kappskive etc. for å få det til. Vegar er ikke snauere enn at han drar rett til Vamoen og løpet til helgen, så takk til ham.

Som jeg skrev sist, så tillater ikke Kartingseksjonen noen Cupper, så vi kan ikke kalle noen av løpene offesielle RMC løp. Men Verdensfinale blir det, og våre to plasser, i Max og DD2, er sikret, så jeg får bare holde et interne regnskap om hvordan dere ligger an, og varsle hvilke løp «dere bør stille i». Etter Vamoen, som ikke teller, så blir det ferie i hele Juli, Løpene i terminlisten etter det står der fortsatt, så jeg må bare sjekke med arrangørene om hvordan det blir, så hører dere fra meg, og det gjør dere vel etter Vamoen og.
Tilslutt en hyggelig nyhet: Etter langs tid tørke på motorfronten, har nå Rotax lovet at jeg skal få motorer til Max igjen, slik at alle på listen skal kunne ha motorene sine innen i hvert fall 15. juli. Stor interesse for Max om dagen, også på Østlandet. Bare for ordens skyld, DD2 motorer har jeg noen få av.

Vi snakkes,

Svein