RMC nr. 4 og 5 på Kongsberg under To-veisen

Hei alle sammen.

Rotax Max

Alle er vel nå hjemme etter en begivenhetsrik langhelg i Kongsberg. Ganske bra deltakelse med 16 stk på lørdag og 14 stk på søndag. Lørdagens løp ble preget av noe nedbør, ikke mye, men nok til at været og tilfeldighetene fikk spille inn. Første finale gikk på vått og her er jo bergenserne verst, i hvert fall i den forstand at Tobias Verlo og Adrian Bertelsen la beslag på de to første plassene, mens lokal helt Håvard Hjallen ble en overraskende nr. 3. Eivind Ås har jo en force på vått og kom inn som nr. 4 og deretter Christer, som hadde vært raskest tidligere på dagen. Nikolai Grøndahl Norum var tilbake etter lang tids fravær i Max, han har vel trent litt KZ siden sist, og han fikk det bra til, særlig i finale 2. Carita Otterstrøm var uheldig å ble stående en stund igjen på første runde pga en utkjøring, og kom ikke inn bedre enn nr. 11, men så startet hun langt etter de andre etter utkjøringen da. Hele 4 mann og kvinner kom ikke til mål i dette heatet.

I finale 2 var det tørket noe opp og nå var det Adrian Bertelsen som dro det lengste strået, med ganske god avstand til Tobias, drøye 3 sekunder i mål. Det var også Adrian som hadde raskeste rundetid i Finale 2. Deretter kom Eivind Ås foran Christer, og med nevnte Nikolai Norum på en finfin 5 plass. Også i dette løpet var det flere som ikke kom til mål.

På To-veisens andre dag, søndag, og RMC nr. 5, var det generellt bedre vær, og i Finale 1 var Christer tilbake i slag. Han var ikke langt foran Tobias i mål, men likevel en klar nr. 1. På tredje var Morgan kommet opp og en av årets nykommere, Mats Nygaard kom inn på en finfin 4. plass. Deretter fulgte Adrian og Eivind.

I Finale 2 var det veldig spennende, for skal Tobias ha noen sjanse på Verdensfinaleplassen, må han ta poeng, og Finale 2 gir flere poeng enn finale 1, og det er avstand mellom poengene man får for første- og andreplass. Tobias satset derfor maksimalt for å komme først ut og ledet foran Christer, Adrian og Mats. Mot slutten av løpet kom det noen dråper, noe som kunne ha ført til dramatikk. Jeg sto sammen med bestefar Bertelsen, og han ropte ut «nå kommer Adrian». Imidlertid ble det ikke mer av regnet, så i mål var det Tobias, Christer, Adrian og Mats, med Morgan på en 5 plass. Ellers var det flere fjes vi ikke har sett så mye til før, Harald Skogly, nevnte Håvard Hjallen, Alexander Aasheim og Adrian Solum sammen med Nikolai Norum på Lørdagen. Hyggelig å se nye ansikter som viser at Rotax vokser. Nå meldes det om 26 påmeldte til NM i Bergen, og så mange har vi ikke vært på noen år. Vi sees der om 14 dager.

Bare for at det skal være klart. Vi satser på 2 løp til, slik at vi får 7 RMC løp som tidligere år. Det vil si at RMC nr. 6 blir under Høstløpet på Varna, og avslutningen med overrekkelse av sammenlagt pokaler og billetter til Grand Final vil skje på Håsken under løpet der den 25. september. Det er fortsatt slik at de beste 5 løpene teller. Følg med på poengjakten på vår hjemmeside www.rotax.no.

GirlPower Cup

Kun to jenter denne gangen, med Carita som nummer 1 og Rikke Eriksen som nr. 2.

På søndagen var Carita alene, men da hun ikke kom til mål i Finale 2, utdeles det ikke poeng. Dog fikk hun sin pokal da.

Rotax DD2.

Det er vanskelig å forstå hvor god Nikolai Stien er, for han ligger et hav foran de andre, men så var han da også blant de beste i verden sist han konkurrerte i Grand Final, og nå er det ikke noen som kan ta fra ham Bahrain turen i November. Riktignok skjedde det et eller annet som jeg ikke fikk med meg, på glatta, for plutselig var Jonathan foran, men en meget rolig Nikolai brukte tiden og kom seg opp i ledelsen igjen. Mener å huske at alle ble litt overrasket av regnet og var utpå med slicks alle sammen. Generellt gjennom helgen var det Matiss og Jonathan som hadde de tetteste fightene, men alltid med Jonathan først i mål, men veldig spennende å se på, mens «gamlegutta» Jon Egil og Erlend gjorde opp seg imellom, men med en liten fordel til Erlend som har Kongsberg som sin hjemmebane.

Som sagt, mange av oss sees i Bergen om litt.

Med hilsen

Svein