Høstløpet på Varna 2021

Hei alle sammen.

Som vanlig har de fleste allerede lagt ut sine egne beretninger på FB, men her kommer et lite resyme fra meg.

Rotax Max

Det er høst og adskillig kjøligere både på banen og i lastebilen, men med varmeovner går det ganske greit. Den store spenningen knytter seg selvsagt til hvem som skal til Bahrain i Rotax Max, og det kunne egentlig bli avgjort på Varna.  Christer var som vanlig rask samme med Tobias , Morgan og flere. På warmupen var faktisk Carita aller raskest, så her skulle det kjøres. Men som jeg har sagt noen år nå, det er ikke slutt før det er kjørt, for alt kan skje, og det gjorde det.

I første innledende fikk nemlig Christer bremseproblemer, de låste seg på andre runde, så han ble stående med kun 2 tellende runder. Snakk om uflaks. I stedet vant Tobias foran Morgan, med Carita på 3!! og den hjemvendte sønn, Ruben Kverkild på 4. og Adrian på 5. Hele 15 av 19 førere fullførte innen 20 sekunder etter vinnende Tobias. Jeg går ut ifra at Tobias så ganske lyst på det da, mens Christer desto mørkere.

I andre innledende, som teller som første finale i RMC sammenheng når arrangøren ikke kjører 2 finaler, startet Christer langt bak naturlig vis, men for en oppvisning vi fikk se. På 12 runder kjørte Christer forbi samtlige og vant tilslutt. Maken til innbremsinger er det lenge siden jeg har sett, og forbikjøringer til og med på utsiden i ett tilfelle, og en utrolig glad gutt som kastet seg i armene på pappa Jan ved målgang. Det gjør virkelig godt å se slik idrettsglede.

Og dermed var vi i gang igjen. Med hva? Jo konspirasjonsteorier omkring Christers motor. Hvor hadde den vært, hos Ole Haugård eller PDB, For en gangs skyld ble ikke England nevnt..  Selv helder jeg til at Christer var heltent og virkelig i flyten, hvor alt klaffet. I mine etter hvert 34 år har jeg sett dette mange ganger, i alle klasser, og også med min egen Bjørn. For hva skjer i finale 2?  Jo, mest sannsynlig er Christer overtent med tanken på at med seier her, så er han i Bahrain. Overtenning er ikke bra i noen sport, og i hvertfall ikke i gokart.  Christer overkjører og går ut i en tidlig runde og kommer aldri inn i flyten igjen, og dermed vinner Tobias Verlo, med Morgan på andre og Ruben på tredje, mens Christer kommer inn på 9.  Hva er det jeg ser, jo en gutt som er veldig fortvilet over egen feil, og som tenker konsekvenser hele tiden, og derfor ikke finner tilbake til rytmen fra heatet før.  Her er det samme mann, samme chassis og samme motor, men farten mangler plutselig, og min konklusjon er at her er det mannen som ikke funket. Jeg har ikke snakket med Christer om dette, men det er det jeg ser, og dette er min konklusjon. Joda, Christers motor går godt, men uten en sjåfør som er likevektig og «på», hjelper det lite. Tobias er roen selv, kjører så jevnt at du kan ikke bare justere klokken etter ham, men også sekundviseren noen ganger ned til hundredelen på klokka. Respekt!!

Da er situasjonen at hvis vi tar bort de 2 dårligste løpene av de seks som er kjørt, så er situasjonen som følger før siste løp til helgen på Håsken, altså etter de 4 beste løpene, så leder Tobias med 345 poeng foran Christer på 344 poeng. Jeg tror kanskje de to dukker opp på Håsken?

GirlPowerCUp

Nå er ikke resultatene etter siste løp lagt ut ennå, men Carita kan ingen ta seieren fra, men deretter kan nesten hvem som helst ta pokalene, MEN DA MÅ DE STILLE PÅ HÅSKEN. Så langt ser det slik ut:

Carita Otterstrøm                387 poeng

Nora Strømmen                     179 poeng

Nora Hammerstad               172 poeng

Rikke Eriksen                         168 poeng

Emma Aase                            165 poeng

Lise Marie Johansen           161 poeng

Husk, pokalene er kjempestore og gitt av vår hovedsponsor, Erik Nilsen og hans firma Aurskog Lås og Beslag.

Rotax DD2

Her var det 7 påmeldte, og 3 nye navn i RMC sammenheng og DD2, nemlig Mina Lovise Nilsen Pedersen, Bartek Vik fra Bergen samt Edvin Pauli.  Mina har kjørt mye kart og Shortcar, og var vel like suveren som Nikolai pleier å være, og bak Mina kjempet Jonathan Nordhammer og Mattis Ancans, nær sagt som vanlig.  Mye følelser i Ancans familien og. Tilslutt ble Jonathan nr. 2 bak Mina og foran Mattis.

Sammen med Jonathan har vi foretatt litt «tallknusing». Før Håsken. Gitt at Nikolai ikke starter eller ikke kommer til mål på Håsken, og Mattis vinner med Jonathan på andre plass, vil de begge få 421 poeng. Er lik hodepine (for meg) men det finnes regler for en slik eventualitet også. Vi får kjøre først.

Uansett utrolig tett og mye nerve.

Vi sees på Håsken om et par dager.

Med hilsen

Svein