Håsken Grand Prix – 27-28.5.2022

Nok et løp kjørt. Denne gangen Håsken Grand Prix i Andebu utenfor Tønsberg. Ikke RMC løp denne gangen, menlikevelflere deltakere fra Vestlandet med. Imponerende!!

Rotax Max

Kongen av Håsken i Rotax Max var denne helgen Mats Nygaars. Han vant alt som var, men i starten fikk han sterk konkurranse fra Eivind Ås. Mats har fordel av hjemmebane, mens Eivind hadde fordel av lengst erfaring. Hadde det blitt litt våtere, kunne det blitt enda tettere, da Eivind har sin force på vått med sin lengde, og dermed større marktrykk på vått.

Nå ble det bare noen drypp i ny og ne, så på første trening var Mats raskest foran Eiving og Johannes Ask Ringstad og Emma Aase.

Tidkjøringen endte med Mats som raskeste med 47.074 foran Timian Hauge Hafstad og så Eiving Ås.

1.innledende så Eivind vinne foran Mats, Johannes Ringstad Ask og Henrik Rafto Angeltvedt.
2.innledende ble igjen vunnet av Mats foran eiving og Johannes.
1.Finale fikk samme resultat for de 3 første
2.Finale ble igjen vunnet foran Mats og Eivind. Bak dem ble det utkjempet en durabelig kamp mellom 4 stykker. Til slutt ble Hans Kr. Nondal nr. 3. Henrik Riffo Angeltvedt kom inn som 4, men fikk straff for fanger, så det ble Johannes Ask Ringstad som ble nr. 4 og Angeltvedt nr. 5

Rotax DD2

Ny konge av Håsken i DD2 så lenge ut til å bli Andre Grøndahl, selv om Daniel Wikne vant første trening på 46.994 foran Andre Grøndahl og Adrian Solum. Alle disse tre har kommet seg mer og mer for hvert løp. Adrian er helt ny i klassen, mens Daniel kjører sitt andre løp nå i helgen.

Første innledende ble så vunnet av Andre med bestetid på 46.385, med Daniel tett bak på andre og så Jon Egil Lilleby på tredje

Samme rekkefølge i andre innledende, men nå hadde Daniel en besterunde på 46.365 mens Jon Egil var nede på 46.473 som beste runde iflg. Amigoo.se.

I første finale vinner Andre med besterunde på 46.353 med Daniel hakk i hel og som nummer tre kommer Jon Egil Lilleby.

Så var det duket for 2. finale. For å fin tune chassiene hadde både Daniel og Jon Egil byttet til hardere bakaksel, «H» for Daniel og «M – Rød» for Jon Egil. Kampen mellom Andre og Daniel var virkelig spennende. Daniel var ofte helt oppe hos Andre, men så mistet han 5-8 meter, før han var helt der oppe igjen. Innledningsvis var han oppe på siden av Andre på langsiden, men på utsiden, og måtte gi seg. Egentlig så det ikke ut til at det skulle lykkes for Daniel, men på siste runden klarte han å komme forbi og vi hadde fått en NY KONGE AV HÅSKEN I DD2, NEMLIG DANIEL WIKNE, stor glede blant Daniels nærmeste, men selvsagt surt for Andre som hadde kommet i mål først nesten hele dagen.

Nummer tre ble igjen Jon Egil Lilleby foran Adrian Solum. Erlend Øxseth, Per Christer Lilleby og Trond Smith, de 2 siste nykommere som vi ønsker velkommen i DD2 familien.