RMC kråkenesmarka

Hei alle sammen.

Nei, dere slipper ikke unna mine kommentarer selv om jeg ikke selv tok turen til Førde. Vi har jo Amigoo og jeg snakker jo med flere av dere både før, under og etter løpene. Rotax har liksom vært min greie i 25 år nå (de første motorene fikk jeg inn i 1997)

Banen på Kråkenesmarke får mye skryt. Der har menge tekniske elementer og man kan ikke slappe av noe sted. Det var noen som opplevde utfordringer med dekkene, noe som ikke har noe med arrangementet eller banen å gjøre, men faktisk så var det noen som opplevde å kjøre veldig raskt med utslitte dekk på lørdagen, for så å sette på nye dekk, og likevel kjøre betydelig saktere.  Med tanke på NM så er det viktig at dekkleverandøren leverer dekk fra samme batch, noe jeg fikk erfare under NM i 2004, da det var jeg som hadde en 6 års avtale med NBF om dekkleveranser(Bridgestone)

Med over 20 deltakere ble tidkjøringen delt og i første avdeling vant Adrian Bertelsen på 38.136, men det må ha vært vått på banen, for i 2.tidkjøring vant Theo Eriksen på 37,323, og såå mye raskere er ikke Theo. Etter Theo kom Ulrik Strømmen på37.748, Johannes Ask Ringstad på 37.812 og Conrad Bergheim Hansen på 37.824.

  1. innledende ble vunnet av Theo med en besterunde på 37.109, med Ulrik på andre faktisk med en besterunde på høye 36 og Adrian Bertelsen på 3.dje,
  2. Finale 1 så Theo først i mål nok en gang, denne gangen med en besterunde på 36.665. Deretter kom Ulrik, Adrian, Timian Hauge Hafstad og Colin. Stian Lunner Bruland klokket også inn en rask runde på 36.867. Colin hadde diverse problemer i løpet av helgen iflg. sin FB side, og hadde nok ventet seg et bedre resultat.
  3. 2. Finale var iflg. flere noe av det mer spennende som er sett i en Rotax finale. Ikke det at Theo var truet til slutt, men innledningsvis var Adrian helt oppe på fangeren til Theo inntil Theo fikk en veldig bra utgang av en av svingene, og dro 2-3 kartlengder. Deretter kom Ulrik opp til Adrian, og disse begynte å fighte, noe som førte til at Theo dro ifra og at flere kom opp til Adrian og Ulrik, først og fremst Colin og Harald Huseklepp. I mål bak Theo kom Adrian med Ulrik på fangeren, før Harald, Colin, Stian Bruland og Nora Strømmen.

Kristiansanderen Conrad Bergheim Hansen fikk bare 8 runder i finalen, men hadde flere runder på veldig lave 37 runder.  Han sto da også i telt med Theo og pappa Martin, og lærte nok mye i løpet av helgen.

Så har vi NM da. Det først i dag jeg er gjort oppmerksom på diskusjonen rundt bensinen på NM, og jeg har skrevet litt omkring dette på FB på Norsk Karting. Nå er det viktig at alle ser hva dette handler om , hvorfor, og hva konsekvensene er for norsk karting hvis man velger å boikotte NM. OK, har man ikke de kr. 750,- (x antall søsken i familien som skal kjøre) som Race Fuel vil koste, så må man stå over, slik det er med alt annet vi har lyst til eller på her i livet.  Til dere som har anledning er min oppfordring; meld dere på og la oss få et alle tiders vellykket NM på Varna. Påmeldingsfristen er til lørdag.

MVH

Svein